Otkriveno kada se ruska vakcina može pojaviti u Španiji

© Flickr / Freddy FamPanorama Madrida, Španija
Panorama Madrida, Španija - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Mogućnost upotrebe ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Španiji zavisiće od toga da li će je odobriti Evropska agencija za lekove, rekla je šefica španske diplomatije Aranča Gonzales Laja u intervjuu televiziji „Seksta“.
„Odgovor na ovo pitanje se nalazi u rukama evropskih zdravstvenih organa. Nemojmo zaboravljati da su upravo oni garant da su sve vakcine koje budu korišćene na evropskom prostoru prošle kontrolu efikasnosti i bezbednosti“, objasnila je ministarka.

Po njenim rečima, na evropskom tržištu se mogu pojaviti proizvođači vakcina iz celog sveta koji mogu da naprave preparat, u skladu za odgovarajućim standardima“.

„Sada treba da garantujemo da vakcine koje će dobiti Evropljani, uključujući Špance, budu efikasne u zaštiti od virusa korona“, dodala je ministarka.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je do sada registrovana u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmenistanu, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, Gvineji i Tunisu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala