Nastavljena vakcinacija, na Sajmu ruska i kineska vakcina

© Sputnik / Uroš BobićRedovi za vakcinaciju na Beogradskom sajmu
Redovi za vakcinaciju na Beogradskom sajmu - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
U Srbiji je nastavljena vakcinacija protiv virusa korona, nakon dana pauze tokom koje su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvija imunizacija.

Na Beogradskom sajmu, u hali 3 nastavljena je vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavila je za Tanjug koordinator punkta u Hali 3 dr Dragana Milošević.

Interesovanje građana za vakcinaciju i danas je veliko, građani su formirali red ispred hala, a kolona automobila je do ulazne rampe na Sajam.

Vakcinacija je u obe hale počela jutros u 8 sati.

U nedelju su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar, koji će narednih dana postati novi punkt za vakcinaciju glavnom gradu.

Za vakcinisanje će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

U Srbiji je do sada vakcinisano 446.891 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, iza Velike Britanije, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano i da se prijavilo više od 850.000 ljudi.

On je za RTS naveo da bi do srede broj vakcinisanih mogao da pređe pola miliona.

„Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama — to su i klinički i kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice. Želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije“, rekao je Đerlek.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala