Milijarder ugradio majmunu čip u mozak, sad može da igra video-igre /video/

CC0 / Pixabay/Lothar Dieterich / Majmuni drže mobilni telefon
Majmuni drže mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Milijarder Ilon Mask tvrdi da je jedna od njegovih kompanija ugradila majmunu čip u mozak, pa on sad može da igra video-igre.

Mask je to rekao tokom onlajn konferencije, na kojoj su učestvovali samo pozvani, govoreći o svojoj kompaniji „Neuralink“, prenosi RT.

„Imamo majmuna sa bežičnim implantom u lobanji, koji sam može da igra video igre svojim mozgom. Implant ne može da se primeti i on je srećan majmun“, rekao je milijarder, osnivač kompanije „Tesla“.

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu kazao je da „Neuralink“ ima „najbolje prostorije za majmune na svetu“ i da želi da majmuni „igraju pomoću mozga igru Pong (jednostavan dvodimenzionalni „vazdušni hokej“) među sobom“, objasnio je Mask.

On je ranije uporedio „Neuralinkove“ čipove sa „pametnim satovima“ „sa malim žicama, ugrađenim u lobanju“.

Mikročip - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2020
Svinja „položila“, neka se spremi — čovek! Šta pokušava Ilon Mask sa čipovima u mozgu

Milijarder je prošle godine govorio da su stručnjaci kompanije ugradili svinjama čipove u glavu, među kojima je i svinja Doroti, kojoj je kasnije čip izvađen.

„Doroti pokazuje da „Neuralinkov“ čip može da se stavi u glavu, potom da se izvadi i da svinja bude zdrava, srećna i da ne može da se razlikuje od normalne svinje“, objavio je on tada.

Kako prenosi Blumberg, snimak majmuna koji je čipovan biće objavljen za mesec dana.

Mask je rekao kako je cilj eventualnog korišćenja te tehnologije na ljudima da im se omogući kontrolisanje aparata, kao što su pametni telefoni, samo uz pomoć mozga.

Osnivač „Tesle“ je na Tviteru napisao da su „kratkoročne“ koristi od čipovanja „pomoć ljudima koji su preživeli povrede mozga ili kičme“, dok su dugoročne „simbioza ljudske i veštačke inteligencije“.

​Međutim, neki naučnici su kritični prema ovoj ideji, kao što je jedan od najpoznatijih britanskih neurohirurga dr Henri Marš, koji je za Maskove tvrdnje rekao da su „bajke“.

„Ne kažem da je to nemoguće, ali sa trenutnim nivoom tehnologije i neurologije koju imamo, ne postoji način da se tako nešto uradi“, rekao je Marš za RT 2019. godine.


O mogućnosti čipovanja ljudi, koje se pominje u teorijama zavere o vakcinama, govorio je za Sputnjik stručnjak za digitalizaciju Zdravko Janković

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala