Krenuo stopama Jovića – srpska porodica u Bundesligi brojnija za još jednog fudbalera

© AP Photo / Daniel ColeSrpski fudbaler Nemanja Radonjić
Srpski fudbaler Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Nemanja Radonjić, reprezentativac Srbije, do kraja sezone igraće u Herti kao pozajmljen igrač Marseja.

Radonjić je poslednjeg dana prelaznog roka prešao u ekipu iz Berlin i u nastavku takmičarske godine igraće u Bundesligi. On je uradio slično što i Luka Jović koji je iz Reala došao na pozajmicu u Ajntraht.

Krilni napadač nije uspeo da se nametne u franucskom velikanu u proteklih godinu i po dana, te je očekivano bilo da ode u klub gde će imati više prostora.

Herta se čini kao idealna destinacija, odnosno nemački fudbal bi trebalo da odgovara brzonogom fudbaleru kakav je Radonjić.

Bivši fudbaler Partizana i Crvene zvezde prešao je u Marsej leta 2019. godine u transferu vrednom 12 miliona dolara. Zvezda je tada inkasirala lepu sumu novca, a pred Radonjićem je bio veliki izazov.

U pojedinim trenucima srpski fudbaler znao je da zasija i pokaže raskošan talenat, ali je više vremena proveo na klupi nego igrajući uz Tovana, Pajea i ostale igrače Marseja.

Prosečno je igrao oko 40 minuta i postigao je osam golova na 62 meča.

Odlučio je da na kratko ode iz kluba i pokuša u Bundesligi da dođe do minutaže koju misli da zaslužuje.

„Sa Nemanjom dobijamo ofanzivnog igrača koji će brzinom i tehnikom poboljšati našu igru. Kvalitete je redovno demonstrirao u francuskom klubu i reprezentaciji Srbije. Radujemo se saradnji s njim“, rekao je sportski direktor Herte Arne Fridrih nakon promocije.

Kratko se obratio i reprezentativac Srbije.

„Imao sam vrlo dobre razgovore sa čelnicima Herte i jedva čekam da što pre zaigram u jednoj od najboljih liga na svetu“.

U Bundesligi u nastavku sezone igraće sedam srpskih fudbalera: Nemanja Radonjić (Herta), Miloš Veljković (Verder), Matija Nastasić (Šalke), Filip Kostić i Luka Jović (Ajntraht), Mijat Gaćinović (Hofenhajm) i Sava Čestić (Keln).

Pored Radonjića u finišu prelaznog roka došao je i iskusni Sami Kedira, te se očekuje da se Herta digne u nastavku sezone i pobegne iz donjeg doma.

Trenutno su na petnaestom mestu sa svega 17 bodova iz 19 utakmica.

Raspucani Srbi širom Evrope: Radonjić „seo na motor“, Vlahović dominira Čizmom

Kako su srpske varnice upalile usnulu nemačku mašinu

Srbi „loši“ gosti: Jović i Kostić strelci u „petardi“ Ajntrahta protiv Arminije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala