Kremlj: Fond Navaljnog pokazao status stranog agenta

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Fond za borbu protiv korupcije, čiji je osnivač Aleksej Navaljni, pokazao je svoj status stranog agenta pozivanjem Vašingtona da uvede sankcije protiv Rusije, izjavio je portparola Kremlja Dmitrij Peskov.
„Što se tiče fonda i svih tih pisama i apela, on je jednostavno takoreći de jure i de fakto pokazao svoj status stranog agenta“, odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj vidi apel Fonda za borbu protiv korupcije Americi da uvede sankcije protiv brojnih ruskih državljana.

Peskov je podsetio da je stav Kremlja o sankcionoj retorici Zapada „generalno dobro poznat“.

„Nećemo prihvatiti te sankcije, smatramo ih apsolutno neprihvatljivim“, rekao je on novinarima.

S tim u vezi, portparol ruskog predsednika je dodao da je to „potpuno neispravan metod vođenja međudržavnih odnosa, kao i da taj metod nema nikakvu perspektivu“.

Ranije je Fond za borbu protiv korupcije, koji je osnovao ruski opozicionar Aleksej Navaljni, pozvao američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije protiv nekoliko desetina državljana Rusije – biznismena i političara. Tekst pisma američkom lideru od 29. januara objavio je na Fejsbuku Vladimir Ašurkov, izvršni direktor fonda.

Ovaj spisak ruskih državljana protiv kojih je FBK pozvao američko rukovodstvo da uvede sankcije objavio je i list „Vašington post“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala