Jokić je imao šta da kaže posle 47 poena Juti

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Gober
Nikola Jokić i Gober - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Raspametio je Amerikance i čitav košarkaški svet Nikola Jokić, koji je u pobedi nad Jutom Džez postigao 47 poena - 128:117. Na taj način momak rođen u Somboru izjednačio je lični rekord po broju postignutih koševa na jednoj utakmici.

Nikola Jokić delovao je potpuno smireno i staloženo, u njegovom stilu, posle utakmice sa Jutom, iako je srušio dva lična rekorda.

Prvo je u prvoj četvrtini postigao neverovatnih 22 poena, da bi na poluvremenu dobacio do brojke - 33. To mu je dosadašnji najbolji lični rezultat u karijeri u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Prosto je neverovatan način na koji je centar Denvera izlazio na kraj sa Rudijem Goberom i najboljim defanzivnim timom lige. 

​Posle genijalne utakmice srpskog reprezentativca, usledile su čestitke novinara.

"Hvala. Srećan sam što smo pobedili utakmicu. Juta igra neverovatno, imali su 11 uzastopnih pobeda, pa smo savladali verovatno najbolju ekipu u NBA u ovom trenutku, i to je lepa pobeda za nas. Imali smo gostovanja, vratili smo se mogli da imamo mnogo izgovora, ali nismo ih koristili. Hteli smo da pobedimo i to smo i ostvarili", poručio je Nikola.

Uz 47 poena i izjednačen lični rekord, Jokić je tome dodao 12 skokova, čime je stigao do 20. uzastopnog dabl-dabl učinka.

Ipak, novinar je akcentovao da Srbin treba više da šutira, pošto je retko grešio kada je to činio. Iz igre je imao šut 17/26, dok je kod trojki bio nepogrešiv - 3/3.

"Ne znam, zavisi od toga u kom smeru ide utakmica i kako se osećam. Nije da dolazim na utakmicu i kažem e, to ću da uradim. Samo uzmem ono što mi meč donese", završio je izlaganje profesor košarke Nikola Jokić.

► Nikola Jokić je odsvirao Džezerima reprizu rekorda karijere! /video/

► Nekadašnji prvi pik na Draftu uči od 41: Jokić je najbolji centar na svetu

► Milutinov završio sezonu zbog povrede!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala