Hrvatska: Počelo skupljanje potpisa za zakon protiv abortusa

© Depositphotos.com / LightsourceAbortus - ilustracija
Abortus - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Hrvatski suverenisti počeli su u parlamentu da prikupljaju potpise da se na dnevni red stavi njihov rigorozni Predlog zakona o zaštiti života, koji definiše da ljudski život počinje u trenutku začeća i koji bi praktično zabranio pobačaj, osim u slučajevima kada je ugrožen život trudnice.

Hrvoje Zekanović rekao je da je predlog tog zakona „u skladu sa naučnim pristupom i hršćanskim učenjem i da u potpunosti štiti život“.

Svojim saborskim kolegama je, poručio da je „ovo prilika za sve one koji se nazivaju demohršćanima da dokažu da su zaista spremni da štite ljudski život od trenutka njegovog začeća“ , prenosi zagrebački „Jutarnji list“.

Podseća se da je aktuelni zakon na snazi od 1978. godine, zbog čega je Ustavni sud 2017. godine naložio Saboru da u roku od dve godine donese novi, ali to HDZ-ova vlada nije napravila, jer, prema mišljenju suverenista, „nema snage da otvoreno kaže šta misli o pobačaju i nasilnom prekidu mladih života“.

Inicijativu suverenista su za sada podržali poslanici opozicionog Mosta Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala