Habibu niko nije ravan: „Ni teži borci ga ne bi pobedili“

© AP Photo / Mahmoud KhaledDagestanski MMA borac Habib Nurmagomedov tokom borbe sa Amerikancem Dastinom Puarjeom u Abu Dabiju
Dagestanski MMA borac Habib Nurmagomedov tokom borbe sa Amerikancem Dastinom Puarjeom u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Džastin Gejči, američki MMA bokser, imao je samo lepe reči za jednog od najboljih UFC boraca u istoriji Habiba Nurmagomedova.

Nurmagomedov, 32-godišnji ruski borac, penzionisao se prošle godine pobedvši upravo Gejčija čime je ostao peporažen sa skorom od 29/0.

Gejči je u toj borbi osetio kakav je osećaj „ukrstiti koplja“ sa Nurmagomedovim, a u nedavnom intervjuu za ESPN govorio je o tom iskustvu.

„Nisam siguran da bi bilo ko lakši od 84 kilograma u UFC-u ili generalno u svetu pobedio Habiba. Čovek je nestvarno jak“, rekao je Gejči za američki portal.

Nurmagomedov ima 70 kilograma i u toj kategoriji spada među najbolje borce koji su kročili u oktagon, a Amerikanac je ovom izjavom rekao jaku rečenicu jer smatra da Rus može da pobedi i takmičare koji su znatno teži od njega.

Gejči je ostao impresioniran načinom na koji Habib zadaje udarce i kako mu se ne menja facijalna ekspresija, iako i on trpi bolove.

„Zadao sam mu nekoliko veoma dobrih udaraca, znam da ga je zabolelo, ali u licu niste mogli to i da mu vidite. Mogao sam da se borim na nešto drugačiji način, da se ne krećem toliko, ali sada je kasno“, dodao je.

Gejči i Nurmagomedov borili su se 20. oktobra 2020. godine i slavio je Rus koji se potom povukao zbog smrti oca sa kojim se spremao za svaku borbu.

Habib je izjavio kako ne može više da se bori bez tate, međutim, u poslednjih nekoliko nedelja dosta se spekuliše o eventualnom povratku u oktagon.

Habib uputio surovo realan komentar posle Konorovog debakla

Mekgregor provocira Nurmagomedova: Plaši me se, došao je kraj njegovom varanju

Amerikanac likuje: Srećan sam kada vidim Konora u nokautu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala