Evropa „gori“ zbog mera protiv korone /video, foto/

© AFP 2023 / Mads Claus Rasmussen / Ritzau ScanpixProtesti protiv korona mera u Danskoj
Protesti protiv korona mera u Danskoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
U mnogim gradovima širom sveta i ovog vikenda održani su nedozvoljeni protesti protiv restriktivnih mera uvedenih u okviru borbe protiv virusa kovid 19. U Americi su na ulice izašli i protivnici vakcinacije protiv virusa korona.

Mrtvi vizoni na farmi u Danskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2020
Nerc afera: Vlada Danske ekshumira leševe vizona da bi sprečila širenje mutiranog kovida
 Demonstranati su za vikend izašli na ulice Danske kako bi se pobunili protiv ponovnog zaključavanja osuđujući vladine restrikcije usled pandemije, tokom marša sa bakljama.

Vatreni protest organizovan je u Arhusu, drugom po veličini gradu u Danskoj. Šetnju je organizovala grupa koja se naziva „Muškarci u crnom“, koja se protive pandemijskim merama u zemlji protiv korona virusa.

Na događaju je bilo nekoliko velikih transparenta protiv vladine politike protiv zatvaranja.

„Zatvorite Kristijanborg, otvorite društvo“, stajalo je na jednom od transparenta, apelujući na zatvaranje zgrade vlade u Kopenhagenu. Nekoliko osoba je privedeno.

Danska je nedavno pooštrila svoja pandemijske mere, smanjivši ograničenje skupova na pet sa 10 ljudi. Prostori za zabavu, kao i restorani i barovi, i dalje su zatvoreni širom zemlje.

Litija i „šetnja“ protivnika epidemioloških mera austrijske vlade, koje su održane u nedelju u Beču, završene su brojnim prijavama i hapšenjima, a ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer tvrdi da su učesnici pokušali i upad u parlament.

Pirstel je kazao da je podneto 850 prijava i uhapšeno 10 lica.

Oko 5.000 protivnika epidemioloških mera austrijske vlade bilo je okupljeno u centru Beča a tokom protestne šetnje došlo je do mnogobrojnih sukoba sa policijom..

Belgijska policija je u Briselu uhapsila gotovo 500 učesnika neodobrenih demonstracija protiv ograničenja uvedenih radi suzbijanja korona virusa.

"Ukupno 488 ljudi je uhapšeno", naveo je Frans presu neimenovani portparol briselske policije i dodao da su neki već pušteni na slobodu.

​Policija je na Tviteru objavila fotografije predmeta pronađenih kod nekih demonstranata, među kojima noževi, petarde i štitnici za usta.

"To nisu predmeti za miran skup", navela je policija.

Belgijske vlasti pooštrile su epidemiološke mere. Uvele su policijski čas koji počinje u 21 sat i zabranile ulazak u zemlju i izlaska iz nje kada nije reč o neophodnom putovanju.

Zbog protesta ultra-desničara i protivnika vakcinacije, u Los Anđelesu je u subotu prekinuta na jedan sat vakcinacija na punktu otvorenom na stadionu Dodžersa.

Oko 50-ak demonstranata je nosilo parole protiv vakcinacije i zaustavilo saobraćaj na više sati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala