Nikola Jokić je odsvirao Džezerima reprizu rekorda karijere! /video/

© AP Photo / Rick ScuteriNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, reprezentativac Srbije i centar Denvera, izjednačio je rekord karijere sa 47 poena i postavio dva poenterska dostignuća u svojoj NBA karijeri u utakmici protiv Jute Džez, tima koji je do duela sa Nagetsima ostvario 11 pobeda u nizu.

Jokiću je konzervativni tip rivala veoma odgovarao, oslanjajući se na svoj košegeterski talenat izjednačio rekord karijere sa 47 ubačenih poena, a time je doneo veliku pobedu svojoj ekipi rezultatom 128:117.

Srpski centar je sa 22 poena u prvoj četvrtini upisao najbolji učinak u jednom periodu košarkaške utakmice, a na poluvremenu je imao 33, što je takođe rekord njegove blistave NBA karijere.

Veliku motivaciju Jokić je pronašao u duelu sa Rudijem Goberom, francuskim reprezentativcem koji slovi za prvorazrednog defanzivnog igrača, ali je protiv momka iz Sombora delovao kao amater.

Jokić je na raznolike načine uspevao da nadmudri rivala, a pride je porciju košarkaških fazona dobio i Derik Fejvors, rezervni centar Jute.

Nije postojala šansa da ga rivali zaustave, odbrane, spreče napad na koš, Jokić je u prvoj četvrtini i celom prvom poluvremenu bio nerešiva enigma za Džezere, koji su u nastavku pribegli drugačijoj taktici.

Jokić je bio konstantno meta čvrste odbrane, dobio je mnogo udaraca, dosuđen je veliki broj faulova, ali je i sa slobodnih bacanja bio neumoljiv, tako da je Juta mogla samo da se pomiri sa porazom.

Srpski centar je utakmicu završio na stotinak sekundi do „nule“ na semaforu, trener Majk Meloun nije želeo da ga vraća u igru posle jednog tajm-auta, iako se Jokić našao u dobroj prilici da postavi novi rekord u broju postignutih poena na jednom meču.

Uz 47 poena, Jokić je imao 11 skokova i pet asistencija, tri ubačene trojke, jedno promašeno slobodno bacanje od deset, dve lične greške, dve ukradene, tri izgubljene lopte i jednu blokadu.

Na drugoj strani, Gober i Fejvors su zajedno imali 19 poena, 13 skokova i dve asistencije, što dovoljno govori o Jokićevoj briljantnoj partiji protiv dva jaka rivala, sa reputacijom u NBA ligi.

Jokić je najveću podršku imao u Vilu Bartonu (18 poena) i Džamalu Mareju (16 poena), dok su Majkl Porter i Fakundo Kampaco dodali po deset poena.

Raspoložen u taboru Jute bio je Bojan Bogdanović, hrvatski reprezentativac sa 29 poena, Džordan Klarkson i Donovan Mičel su ubacili po 13, a Majkl Konli, Gober i Rodni O'Nik po 12 poena.

Denver posle 20 utakmica ima 12 pobeda i osam poraza na četvrtom mestu tabele Zapadne konferencije, dok je Juta drugoplasirana sa tri trijumfa više.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Dončić ne može sam, Marjanović i Bjelica „zaboravljeni“ /video/

► Ima li kraja krize u Podmoskovlju?

► Nekadašnji prvi pik na Draftu uči od 41: Jokić je najbolji centar na svetu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala