Ako je Janis bio dvaput MVP, šta je onda Jokić?

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Dvadeset utakmica, dvadeset puta je Nikola Jokić upisao dabl-dabl učinak, odnosno dvocifreni broj poena i skokova ili asistencija.

Sa srpskim centrom sve počinje i sve se završava u ekipi Denvera, kada njemu ide, a ide mu cele sezone, Nagetsi mogu samo da isprate njegov ritam i pobeda je tu.

Na Jokićevu žalost, tim je u dosadašnjem delu sezone upisao osam poraza, ali je to tema za trenera Majka Melouna i upravu ekipe iz Kolorada.

Nikola radi kako najbolje ume, a partijama u ovoj sezoni stigao je do druge pozicije na večnoj listi igrača koji su u uzastopnim utakmicama imali dabl-dabl.

Jokić je to učinio na 20 mečeva, rekord drži legendarni Bil Volton sa 34, ali je on taj rezultat zabeležio sedamdesetih godina prošlog veka.

Srpski centar je u utakmici protiv Jute na kojoj je izjednačio poenterski rekord sa 47 poena „preskočio“ Janisa Adetokumba na listi predvođenoj Voltonom, pošto je Grk ostao na 19 uzastopnih mečeva imao dabl-dabl.

​Podsetimo, Adetokumbo, igrač Milvoki Baksa, dve godine zaredom je biran za najkorisnijeg, odnosno najboljeg igrača lige, što može samo da znači jedno – Jokić ima veći uticaj i sasvim je jasno da je prvi košarkaš najkvalitetnije lige na svetu.

Ipak, Jokića lični učinak ne brine toliko, on je presedeo gotovo dva minuta u poslednjoj četvrtini duela sa Jutom i nije „jurio“ rekord, iako je bilo sasvim jasno da je za preostalo vreme mogao da upiše koji poen.

Jokića, već je jasno od ranije, ne zanimaju individualna priznanja, ali je još jasnije da, ako ovako nastavi, ne može da bude ništa drugo osim nosioca MVP priznanja za aktuelnu sezonu NBA lige.

Argument za to je, uz poene, činjenica da Jokić nema nijednu veliku NBA zvezdu u svom timu, iako plejmejker Džamal Marej ima potencijal da to postane.

U eri kada se „zvezde grupišu“ ne bi li napale NBA titulu, Jokić predstavlja drugu stranu medalje, sa potencijalom da sve superstarove zaseni svojim briljantnim talentom i genijalnim košarkaškim umom.

Tome u prilog ide i izjava legendarnog trenera Denvera Džordža Karla.

„Jokić je u top tri kandidata za MVP sezone", naveo je Karl

► Jokić je imao šta da kaže posle 47 poena Juti

► Nikola Jokić je odsvirao Džezerima reprizu rekorda karijere! /video/

► Nekadašnji prvi pik na Draftu uči od 41: Jokić je najbolji centar na svetu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala