Završen protest u Moskvi, oko 150 osoba privedeno /video/

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Moskvi
Protesti u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi je završen protest podrške Alekseju Navaljnom. Na Komsomoljskom trgu i području stanica metroa „Krasnoseljska“ i „Baumanska“, koje su bile poslednje tačke gde je pokušano da se organizuje miting, nema više nikoga.

Policija se polako povlači sa Komsomoljskog trga. I na drugim centralnim ulicama je mirno.

Podsetimo, organizatori neodobrenog protesta su preko društvenih mreža pozvali svoje pristalice na skup na Lubjanki tačno u podne. Međutim, policija je nešto ranije blokirala prilaz trgu. Demonstranti su se, uglavnom, zadržavali u blizini dve stanice metroa – „Čistie prudi“ i „Trubna“, koje su bile najbliže Lubjanki.

Učesnici nedozvoljene akcije su prošetali do zatvora, gde se nalazi Aleksej Navaljni. Tom prilikom došlo je do manjih sukoba sa policijom – pripadnici čuvara reda su gađani grudvama.

Policija je zajedno sa Ruskom gardom privela deo demonstranata. Nakon toga, demonstranti su pokušali da se vrate na Komsomoljski trg, gde su policija i specijalci sprečili da se održi miting.

Prema podacima moskovske policije, na protestima je učestvovalo oko 2.000 ljudi, dok je oko 150 privedeno, među njima i supruga Navaljnog, Julija.

Policija i tužilaštvo su više puta pozivali da se ne učestvuje u nezakonitoj akciji, upozorivši da odgovornost.

Podsetimo, danas su održani protesti i u drugim gradovima Rusije. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala