Kremlj: Evropa „baca na smetlište“ potencijal odnosa sa Rusijom

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaBolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka
Bolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj žali što Evropa nepromišljeno i neosnovano „baca na smetlište“ potencijal odnosa sa Rusijom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Portarol Kremlja je intervjuu televiziji „Rusija 1“ rekao da su zemlje Evropske unije „potpuno nepromišljeno i neosnovano bacile na smetlište potencijal odnosa sa Rusijom“.

Prema rečima Peskova, ogromna količina izazova koje su sada pred državama „diktira potrebu za razvojem ovog dijaloga“.

„Ali svaki dan čujemo izjave koje čujemo. I ne sviđa nam se to“, istakao je on.

Peskov je nešto ranije rekao da u govoru predsednika Rusije Vladimira Putina na forumu u Davosu nije bilo nikakve konfrontacije i upozorenja i da je to bio pokušaj da se dopre do zdravog razuma političara.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin prvi put za 12 godina učestvovao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu 27. januara koji jeove godine održan u onlajn formatu. Kako je rekao predsednik, „postoji mogućnost da se suočimo sa kolapsom u svetskom razvoju i borbom svih protiv svih“.

Putin je na forumu u Davosu takođe rekao da bi Rusija i Evropa trebalo da se vrate ka pozitivnoj agendi i da jačaju trgovinsko-ekonomsku saradnju. Prema rečima ruskog lidera, „trenutna situacija očigledno nije normalna“. Šef Rusije je takođe primetio da dijalog između Rusije i Evrope zahteva iskrenost, oslobađanje od fobija i problema iz prošlosti kako bi se postigla pozitivna faza u odnosima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala