Ruski poslanik: Oštro odgovoriti na poziv Vašingtonu da uvede sankcije Rusima

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPrvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov
Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poziv Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog Sjedinjenim Američkim Državama da uvedu sankcije brojnim visokim ruskim zvaničnicima miriše na izdaju otadžbine, smatra prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.

 

„To miriše na izdaju. Možete li da zamislite da se neka američka organizacija obraća Vladimiru Putinu sa zahtevom da uvede sankcije predsedniku SAD?“, rekao je Džabarov za Sputnjik.

Poziv Fonda trebalo bi da dobije vrlo oštru reakciju Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) i Generalnog tužilaštva, dodao je poslanik.

„To se mora oštro suzbijati. Mora da postoji vrlo oštra reakcija bezbednosnih organa, kako Generalnog tužilaštva, tako i FSB-a“, zaključio je Džabarov.

Fond za borbu protiv korupcije koji je osnovao ruski opozicionar Aleksej Navaljni pozvao je američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije protiv nekoliko desetina državljana Rusije – biznismena i političara. Tekst pisma američkom lideru od 29. januara objavio je na Fejsbuku Vladimir Ašurkov, izvršni direktor fonda.

Ministarstvo pravde Rusije uvrstilo je ranije Fond za borbu protiv korupcije u registar nevladinih organizacija koje vrše funkciju stranog agenta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala