Ima li kraja krize u Podmoskovlju?

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAndrej Maljcev, Himki
Andrej Maljcev, Himki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Himkija najveće su razočaranje u evropskoj košarci ove sezone.

Ekipa iz Podmoskovlja sa veliki ambicijama ušla je u novu sezonu, ali prvo nisu imali sreće zbog virusa korona, a potom i kada su bili zdravi nisu briljirali.

Na početku takmičarske godine čak pet košarkaša bilo je pozitivno na Kovid-19, tri su bila povređena, među kojima i prva zvezda Aleksej Šved, kao i srpski igrač Stefan Jović, te su na startu većinom igrali mladi i neiskusni košarkaši.

Tadašnji porazi nisu bili iznenađujući, vremenom su se igrači vraćali, ekipa se krpila i očekivalo se da će podići formu.

Međutim to se nije desilo, prenatrpanost kvalitetnim košarkašima bio je veliki problem, trener Rimas Kurtinaitis nije uspeo da pronađe pravu rotaciju i ubrzo je smenjen.

Uz trenera usledili su otkazi i u igračkom kadru. Ekipu su napustili Greg Monro i Jonas Jerebko, a neizvesna je i budućnost Devina Bukera.

Skauting služba ruske ekipe ozbiljno je podbacila prethodnog leta, pošto su pod košem imali veliki broj kvalitetnih američkih igrača – Monroa, Bukera i Mikija + Šveđanina Jerebka, Letonca Janisa Timu...

Tim je jako loše sklopljen, na papiru to su sve vrhunski košarkaši, ali malo ko je verovao da će kliknuti.

U poslednjoj utakmici u Evroligi najbolje smo mogli da vidimo koliko loše izgleda igra Himkija. U goste im je došla ekipa Fenerbahčea koja je oborila mnoge klupske rekorde.

Ekipa Igora Kokoškova slavila je 107:76, a domaći igrači izgledali su kao rekreativci naspram mašinerije kakva je postala ekipa iz Istanbula.

Da sve bude još crnje, klub iz Podmoskovlja u Evroligi ima svega dve pobede u 23 odigrana meča (2/21) i preti da obori negativan rekord po broju izgubljenih mečeva u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Poslednju pobedu u Evroligi ostvarili su 17. novembra, a za trijumf u svim takmičenjima ne znaju od 3. januara.

Himki je, uz CSKA, najmoćnija ruska ekipa na Starom kontinentu, međutim, godinama unazad donose diskutabilne odluke na tržištu i nikako da sklope pobednički tim oko Alekseja Šveda.

Alarm u Podmoskovlju odavno je upaljen, a veliko je pitanje da li će se ugasiti do kraja sezone.

Milutinov završio sezonu zbog povrede!

„Ko je Pavlović, ko Drobnjak, a ko neverni Toma?“ /video/

Rusi protiv Rusa – zbog Partizana /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala