Dodik pozvao Tužilaštvo BiH da pokrene istragu zbog postupka ministarke Turković

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Ministarstvo spoljnih poslova na čelu sa ministrom Biserom Turković neovlašćeno uputilo verbalnu notu Hrvatskoj u ime BiH, čime su, kako je ocenio, po ko zna koji put uzurpirane nadležnosti Predsedništva. On je pozvao Tužilaštvo da pokrene istragu u vezi sa tim pitanjem.

Dodik je za Srnu rekao da Turkovićeva ponovo samoinicijativno preuzima nadležnosti Predsedništva BiH i narušava bilateralne odnose sa Hrvatskom.

On je ukazao da je Turkovićeva uputila verbalnu notu Hrvatskoj, pokušavajući da ostvari težnje političkog Sarajeva da BiH dobije slobodan i neograničen pristup otvorenom moru, iako BiH nema pravo na to.

Turkovićeva je, kaže Dodik, pre nego što je dala ovlašćenje da Ministarstvo koje vodi uputi verbalnu notu Hrvatskoj, bila dužna da zatraži od Predsedništva da zauzme stav o pitanjima koja su iz domena spoljne politike.

Dodik je naglasio da Turkovićeva veoma dobro zna da je spoljna politika u nadležnosti Predsedništva BiH, ali da ona i ministarstvo koje vodi uporno krše Ustav i iznose lične stavove, čime, prema njegovoj oceni, narušavaju ugled BiH.

Dodik je pozvao Tužilaštvo BiH da pokrene istragu u vezi sa tim pitanjem, prenela je RTRS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala