Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković nanišanio Tokio: Hoću na Olimpijske igre, čast je predstavljati Srbiju

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSNovak Đoković po dolasku u Australiju
Novak Đoković po dolasku u Australiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser planete Novak Đoković punom parom se priprema u Australiji za početak ATP kupa, i jasno je da će pomenuti turnir biti samo uvod u ono što sledi 7. februara, a to je početak Australijan opena. Ipak, u 2021. godini akcenat je na Olimpijskim igrama, a Nole je potvrdio da će biti deo najveće svetske sportske smotre.

"Zaista se nadam da će Olimpijske igre biti održane i lično planiram da idem u Japan. Tamo će biti mnogo ljudi, biće to mnogo više od teniskog turnira. NIje na meni da govorim o tome šta bi trebalo da bude urađeno i na koji način. Nadam se da ću imati priliku da učestvujem na Olimpijskim igrama jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj u istoriji. To je najveća čast, predstavljati zemlju na Igrama. Oduvek sam se lepo provodio, bio sam već tri puta i radujem se četvrtom", rekao je u Australiji Novak Đoković.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Novak glumio Ronaldinja, pa se zakucao u mrežu i naterao Francuza da piše ćirilicom /video/

Podsetimo, trenutno prvi reket sveta osvojio je bronzanu medalju u Pekingu 2008. godine, na narednim Igrama u Londonu ispao je u polufinalu od endija Marija, da bi u nadmetanju za treće mesto izgubio od Huana Martina del Potra. 

Upravo je Argentinac bio koban po Srbina u Riju 2016. godine već u prvom kolu.

► Da li je svet spreman za „najopasnijeg“ Đokovića?

► „Svetsko prvenstvo u tenisu“: Ko, kada i gde?

► Komentator uvredio srpskog tenisera: „Dosta je, budite bolji od ovoga“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala