Uzdržanost ne bi škodila: Ruski senator posavetovao Bajdena nakon razgovora sa Putinom

© AP Photo / Patrick SemanskyDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov odreagovao je na saopštenje portparolke Bele kuće Džen Psaki koja je rekla da se predsednik SAD Džo Bajden „nije uzdržavao“ tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i uputio je savet novoizabranom američkom lideru.
„Nije poznato da li je to tako, ali u sadašnjim uslovima kada tenzije ne jenjavaju, nego čak i rastu, uzdržanost ne bi omela predsednika Sjedinjenih Američkih Država u pristupu međunarodnim poslovima, bez obzira na to na šta ga podstrekavaju u Vašingtonu“, poručio je ruski senator.

​Telefonski razgovor lidera SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina održan je u utorak, 26. januara. Tokom prvog razgovora od momenta Bajdenove inauguracije, dvojica predsednika su razgovarali o saradnji u borbi protiv virusa korona, povlačenju američke strane iz Sporazuma o otvorenom nebu i nizu drugih pitanja. Takođe su se dogovorili da produže sporazum START 3 na pet godine na uslovima Moskve.

Kremlj je saopštio da je telefonski razgovor ruskog i američkog lidera bio radni i otvoren, ali da se za sada ne može govoriti o resetovanju odnosa sa SAD, jer za to trenutno ne postoje uslovi.

Nakon toga se oglasila i portparolka Bele kuće Džen Psaki, rekavši da je Džo Bajden imao jasan cilj koji je hteo tom prilikom da postigne i da se Bajden nikada ne uzdržava kada je reč o Vladimiru Putinu ili o ruskoj vladi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala