Ruski biznismen demantuje Navaljnog: Dvorac u Gelendžiku je moj

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski biznismen: Dvorac u Gelendžiku je moj
Ruski biznismen: Dvorac u Gelendžiku je moj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski biznismen Arkadij Rotenberg obelodanio je da ”dvorac” u Gelendžiku na Crnom moru, za koji je ruski opozicionar Aleksej Navaljni tvrdio da je u vlasništvu predsednika Rusije, pripada njemu.
„To sad više nije tajna... To je komplikovan objekat, bilo je mnogo kreditora, i ja sam uspeo da postanem vlasnik. To je, otkrovenje, mesto je predivno “, rekao je on za Telegram kanal „Meš“.

Kako je dodao, postao je vlasnik pre nekoliko godina, kada je uspeo da postigne dogovor s kreditorima i kada je odlučio da tu podigne hotel.

Ističe da mu je poznata skandalozna reputacija objekta, ali uverava da tu nema „ničeg nezakonitog“.

Telegram kanal „Meš“ juče je objavio reportažu o objektu, navodeći da izgradnja stoji, a reporteri na licu mesta mogli su da vide 16 istih prostorija – sve u betonu.

Na snimcima se vide daske, kablovi, betonski blokovi, naptisi „Utičnice ne rade“. I novinar TV kanala „Rusija 1“ takođe je posetio ovaj objekat. „Svuda je beton“, opisuje on.

Rotenberg kaže da će izgradnja biti završena za dve godine i da se sve radi pažljivo, kvalitetno i profesionalno.

Kaže i da to nije jedini hotelski kompleks kojim se bavi i da će i ubuduće nastaviti da ulaže upravo u takve objekte.

A kako je ovaj objekat dospeo u žižu javnosti? Pa tako što je vlasništvo nad njim pripisana ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Naime, ruski opozicionar Aleksej Navaljni lansirao je film- istraživanje o dvorcu, tvrdeći da pripada Putinu.

Film je prvi put viđen pre deset godina, ali je, uz pomoć brojnih zapadnih sponzora, koji su potpisani u odjavnoj špici, ”inovinaran”, i kao očigledna montaža, sa luksuznim prostorijama, kojih, kako se iz najnovijeg snimka vidi – nema, objavljen ponovo 19. januara.

Cilj ponovnog objavljivanja bio je da izazove revolt među građanima Rusije koji su pozvani na proteste. Kao što je poznato, protesti su bili mali, ali je radoznalost bila - velika. Autori tvrde da je do sada imao 100 miliona pregleda na Ju-tjubu.

Navaljni se 17. januara vratio u Rusiju iz Nemačke posle navodnog trovanja i zbog neodazivanja na sudske pozive odmah je uhapšen, što je izazvalo erupciju reakcija na Zapadu i pozive da bude odmah oslobođen.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da taj dvorac apsolutno nikakve veze nema s predsednikom Rusije.

Sam Putin je rekao da nije gledao film, ali su ga upoznali saradnici. Istakao da je da ništa od onoga što se pominje da je njegovo ne pripada ni njemu ni njegovoj porodici. Dodao je i da se radi o montaži.

„Stavili su moju sliku kao plivam leptir-stilom. Nisam vešt ali ponekad volim da plivam tako. U nekom bazenu u kom nikad nisam bio. Ni ne znam koji je to bazen. Ali, plivao sam tako. Kada i gde? U Jeniseju 2016. godine. To je jednostavno montirano“, rekao je Putin.

Takve glasine, rekao je predsednik, šire se poslednjih deset godina a sada su sve objedinili i odlučili da „ispiraju mozak našim građanima“.

Ni neki srpski mediji nisu ostali imuni na propagandu tima Navaljnog, objavljujući članke u kojima tvrde da je sve više dokaza koji demantuju ruskog predsednika.

Opširnije o ovoj temi, pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala