Rasklopiti i ponovo sklopiti: Zaplenjeni ruski „Pancir“ ide u američku bazu u Ohaju?

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni sistem "Pancir S"
Protivvazdušni sistem Pancir S  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski protivavionski raketni sistem „Pancir-S1“, koji je zaplenjen u Libiji, najverovatnije će biti prebačen u bazu Rajt-Paterson američkog Ratnog vazduhoplovstva u saveznoj državi Ohajo, piše portal „Popular mekaniks“.

Prema navodima lista, na teritoriji američke baze nalazi se Nacionalni centar za vazduhoplovno i svemirsko izviđanje, koji je specijalizovan za proučavanje primeraka strane vojne tehnike.

Novinar predviđa da će „Pancir S1“ u bazi rasklopiti i ponovo sklopiti, s ciljem analiziranja principa njegovog rada kako bi se u budućnosti od tog ruskog oružja zaštitili američki avioni i avioni njihovih saveznika.

Ranije je britanski list „Tajms“ pisao da je prošle godine u Libiji na bojnom polju zaplenjen ruski samohodni protivvazdušni raketni sistem „Pancir S1“, koji su kupili Ujedinjeni Arapski Emirati, a koji je potom tajno dostavljen u američku vazduhoplovnu bazu u Nemačkoj. „Tajms“ tvrdi da je na aerodrom Zuvara američkim vojnim transportnim avionom C-17 „Gloubmaster“ stigla specijalna jedinica za transport raketnog sistema u vazduhoplovnu bazu „Ramštajn“ u Nemačkoj. Napominje se da su „Pancir“ navodno od Rusije kupili UAE, a zatim poslali u Libiju kao podršku snagama lojalnim Haftaru.

Pentagon je nakon toga saopštio da je upoznat sa vešću britanskog lista „Tajms“, ali američka strana nije ni potvrdila ni demantovala tu vest.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala