Partizan stao u četvrtoj četvrtini – novi poraz crno-belih u ABA ligi

© Foto : ABA / Cedevita Olimpija / Tine RužićJaka Blažič i košarkaši Partizana
Jaka Blažič i košarkaši Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju od Cedevita Olimpije , u 17. kolu ABA lige.

Izabranici Saša Filipovskog odigrali su još jednu slabu utakmicu, te su pretrpeli deveti poraz u samo šesnaest utakmica.

Crno-beli utakmicu su ispustili krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je Cedevita Olimpija predvođena Blažičem i Rupnikom došla do velikih +18 (73:55).

Do kraja meča domaći košarkaši održali su prednost i Partizan nije uspeo da se vrati. Igra najtrofejnijeg srpskog košarkašog kluba bila je razočaravajuća u poslednjih deset minuta, te koš iz igre nisu postigli više od pet minuta.

I pre ovog meča znalo se da će Partizan teško do plej-ofa regionalnog košarkaškog takmičenja, a posle novog poraza samo je pitanje vremena kada će i teoretske šanse biti izgubljene.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, Pejdž je postigao devet, dok su Zagorac, Perkins i Tomas dodali osam.

Cedevitu je predvodio Jaka Vlažič sa 28 poena, Peri je postigao 14, a Rupnik je dodao devet.

Domaći košarkaši bolje su otvorili utakmicu i već posle tri minuta imali su +8 (10:2). Crno-beli su preko Jaramaza i Zagorca uspeli da uhvate priključak i posle deset minuta rezultat je bio 22:18.

Ljubljančani su održavali prednost, Partizan je bio na pristojnom zaostatku i na poluvremenu je imao tri poena zaostatka – 40:37.

Treća deonica bila je ključna. Partizan je posle trojke Markusa Pejdža došao do prednosti (48:50), ali je od tog trenutka pa negde do kraja usledila velika serija Cedevite (25:5).

Na kraju, Cedevita Olimpija – Partizan 78:65.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

„Ko je Pavlović, ko Drobnjak, a ko neverni Toma?“ /video/

Za Partizan je morao da zaigra i Veličković, ali se „crno-beli“ iz Rusije vraćaju sa porazom

Ne „pale“ ni psovke, ni pojačanja, ništa – od Partizana su ostali samo dugmići

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala