Nikšićka policija proterala osam državljana Srbije

© Sputnik / Nikola BižićNikšić
Nikšić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osam državljana Srbije proterano je iz Crne Gore. Iz Demokratskog fronta ocenjuju da je to politička odluka iza koje stoji Demokratska partija socijalista. Nikšićka policija tvrdi da su proterani jer nisu imali neophodne dozvole.

Nikšićka policija proterala je osam državljana Srbije, koji su kako tvrde iz tamošnjeg Demokratskog fronta i ranije profesionalno bili angažovani u njihovim kampanjama kao savetnici i medijski i marketinški stručnjaci.

Iz DF-a su za Televiziju Vijesti rekli da je to još jedan pokazatelj "da su na čelu nikšićke policije i dalje sluge DPS-a, koje su se direktno uključile u predizbornu kampanju".

Koalicija "Za budućnost Nikšića", koju predvodi DF, tvrdi da je u pitanju "klasični prepad i atak" na ljude iz Srbije koji su potpuno legalno boravili u Nikšiću.

Crnogorska policija: Proterani zbog nemanja neophodnih dozvola

U saopštenju Uprave policije Crne Gore navodi se da su pripadnici Centra bezbednosti Nikšić u sklopu aktivnosti "Stranac" kontrolisali apartmane "Krsmanović" u kojima je zatekli osam državljana Srbije.

Prilikom kontrole, ističe se, da je utvrđeno da V. V. (38), J. D. (41), O. Đ. (38), J. N. (41), A. S. (26), B. D. (22), V. M. (23) i N. A. (35) imaju ugovore o delu političke partije u Crnoj Gori "Nove srpske demokratije" iz Podgorice kao naručioca posla.

Poslovi se, kako je navedno, odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja.

Dodaje se da je je u ugovorima stoji da su angažovani na period od 25. januara do 10. februara 2021. godine.

Crnogorska uprava policije ukazuje da kod sebe nisu imali dozvole za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada i da su im zato uručeni pozivi za informativni razgovor.

Napominje se da su u razgovoru u nikšićkoj policijskoj stanici rekli da nisu bili upoznati sa zakonskim odredbama kojima se precizira i definiše njihov boravak i rad u Crnoj Gori.

S obzirom da su imali samo turističku prijavu boravka u apartmanima "Krsmanović", bez potrebnih dozvola, osam državljana Srbije dobili su rešenja o zabrani ulaska u Crnu Goru na 90 dana kojima je određeno i da napuste teritoriju zemlje do 1. februara, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala