Nekadašnji prvi pik na Draftu uči od 41: Jokić je najbolji centar na svetu

© REUTERS / Ron ChenoyNikola Jokić i Diandre Ejton
Nikola Jokić i Diandre Ejton  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Diandre Ejton, mladi centar Finiks Sansa, zahvalio se Nikoli Jokiću na lepim rečima.

Denver i Finiks ove nedelje odigrali su dve utakmice, u obe je slavila ekipa iz Kolorada i navijači su uživali u duelima Jokića i Ejtona.

Srpski košarkaš, inače 41. pik NBA drafta iz 2014. godine, posle drugog duela pohvalio je mlađeg kolegu rekavši da mu je drago kako napreduje.

Novinari su potom pitali nekadašnjeg prvog pika sa NBA drafta da prokomentariše lepe reči Jokića.

„Sjajno je što to čujem. I ja njemu odajem priznanje, znači mi to. Po mom mišljenju on je najbolji centar u ligi. Neverovatno je šta radi na utakmicama i uvek sam se ugledao na njega pokušavajući da 'ukradem' neke stvari. Gledao sam ga kako bih naučio nešto novo i pokušao da to implementiram u mojoj igri“, rekao je centar franšize iz Arizone.

Ejton je odigrao dva dobra meča protiv Jokića upisavši 27 poena i 13 skokova, odnosno 17 poena i 13 skokova u drugoj utakmici.

„Ma koliko pokušavate da ga zaustavite uvek će naći način da poentira. Volim da se takmičim protiv njega i da pričam dok igramo jedan protiv drugoga. Uvek je dobrog raspoloženja i kada čujem tako lepe stvari, to me još više motiviše da nastavim sa radom“, dodao je Ejton.

Novinar je potom pitao centra šta tokom utakmice pričaju njih dvojica.

„Ništa posebno, ali mi kaže kako smo dosta napredovali kao ekipa i to mi dosta znači jer smo mlada grupa“, zaključio je.

Diandre Ejton pre dve i po godine bio je prvi pik na NBA draftu, ispred Marvina Beglija juniora, Luke Dončića, Džerena Džeksona i Treja Janga.

Prošle godine napravio je korak napred u odnosu na 'ruki' sezonu, međutim, ove je krenuo nešto sporije i čini se da konačna hvata pravi ritam.

Na 17 odigranih utakmica prosečno beleži 14,2 poena i 12,4 skokova, uz dve asistencije i jednu blokadu.

Komičan video – kako je „napravljen“ Jokić?

Jokić, Dončić, Vučević – ko će u društvo najvećih zvezda NBA lige?

Sve tajne Jokićevog tima /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala