Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Košarka će se igrati drugačije u Tokiju

© SputnikKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju će dobiti drugačiji format, odlučili su organizatori.

Prema novom sistemu, biće formirane tri grupe od po četiri ekipe, dok je ranije turnir igran po principu šest timova u dve grupe.

U Tokiju će u četvrtfinale ići dva najbolja tima iz grupa uz dve najbolje trećeplasirane ekipe, a finalisti će, umesto ranijih osam, igrati šest utakmica.

Za sada se osam ekipa plasiralo na Igre, a to su Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Japan, Francuska, Španija i Australija.

Ostala mesta popuniće se kroz kvalifikacione turnire, a Srbija je u Beograd domaćin Dominikani i Novom Zelandu u grupi A, od 29. juna do 4. jula. U grupi B su Portoriko, Italija i Senegal, onda se igraju polufinala A1 – B2 i A2 – B1, pobednici igraju finale i odlučuju o olimpijskoj vizi.

Žreb za grupe održaće se 2. februara u Švajcarskoj, u 10.30 po našem vremenu.

U ženskoj konkurenciji, Srbija predstavlja Evropu uz Belgiju, Francusku i Španiju, tu su još Nigerija, Kanada, Portoriko, SAD, Kina, Japan, Koreja i Australija.

Timovi će biti u četiri šešira, prave se i ovde tri grupe sa po četiri ekipe. Maksimum je da jedna grupa može imati dve evropske selekcije, ne može biti više od jedne ekipe sa drugih kontinenata u jednoj grupi.

​► Sve tajne Jokićevog tima /video/

► Prekinuta tradicija – Kup Radivoja Koraća se seli u Novi Sad

► Saša Pavlović za Sputnjik – kako izgleda naći se oči u oči sa „Mambom“?

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala