Jokićev 19. dabl-dabl nedovoljan za pobedu nad San Antonijom i „ludim Srbinom“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Greg Popovič
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikola Jokić ponovo je pružio vanserijsku partiju, upisavši 19. dabl-dabl na 19 mečeva ove sezone, ali to nije bilo dovoljno da njegov Denver ostane neporažen u gostima protiv San Antonio Sparsa - 119:109. Od srpskih košarkaša u noći između petka i subote se na parketu našao Aleksej Pokuševski, koji je u porazu Oklahome od Bruklina ubacio dva poena.

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da se igra i da uživa u najjačoj košarkaškoj ligi, što potvrđuje nestvaran podatak i 19. vezani dabl-dabl ove sezone, u jubilarnom 400. meču u NBA ligi, koji mu je pokvarila iskusna ekipa iz Teksasa.

Centar Denvera je na taj način stao rame uz rame sa legendama Lerijem Birdom, Grent Hilom, Oskarom Robertsonom i Medžikom, jer je u prvih 400 utakmica u NBA ligi nadmašio brojke od 6.000 poena, 3.000 skokova i 2.000 asistencija.

Jokić je protiv San Antonija postigao 35 poena, imao je i 10 skokova uz pet asistencija. Ubacio je čak pet trojki iz 11 pokušaja, i jedinu pomoć protiv odličnih „mamuza“ imao je u Džamalu Mareju, koji je postigao 20 poena, uz sedam asistencija i šest skokova.

Ali, nije mogao maestralni Somborac po ko zna koji put da vuče Denver Nagetse ka novoj pobedi, s obzirom na to da je San Antonio imao prednost tokom većeg dela susreta.

Tim Grega Popoviča odigrao je na iskustvo protiv Jokića i drugova, i već u prvoj četvrtini je uspeo da se odlepi na sedam poena razlike, koje je u nastavku susreta uspešno održavao.

Najraspoloženiji za igru u taboru San Antonija bio je Demar Derozan sa 30 poena i 10 asistencija. Fantastične brojke je imao Derozan kada je u pitanju šut iz igre, ubacivši 11 od 14 pokušaja.

Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Komičan video – kako je „napravljen“ Jokić?

Naravno, nije Derozan mogao sam da se nosi sa Jokićevim Denverom, već je imao podršku Dehuantea Mareja koji je posebno bio koncentrisan i "namestio je ruku" u poslednjoj četvrtini, pa je parket napustio sa 26 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Bolji od ostalih u taboru „mamuza" bio je i Keldon Džonson sa 19 poena, dok je Peti Mils stao na koti 17. Odlična partija četvorice pomenutih košarkaša pod komandom „ludog Srbina" Grega Popovića, bila je dovoljna da se "nokautira" Denver, koji sada ima identičan učinak kao San Antonio - 11 pobeda i osam poraza, te su na deobi četvrtog i petog mesta.

NBA liga, rezultati

Šarlot - Indijana 108:105

Vašington - Atlanta 100:116

Nju Orleans - Milvoki 131:126

Njujork - Klivlenda 102:81

Toronto - Sakramento 124:126

Minesota - Filadelfija 94:118

Oklahoma - Bruklin 125:147

Orlando - L.A. Klipers 90:116

San Antonio - Denver 119:109

Juta Džez - Dalas 120:101

► Jokić, Dončić, Vučević – ko će u društvo najvećih zvezda NBA lige?

► Lejkersi izgubili od najgore ekipe u ligi, peti poraz zaredom Majamija

► Sve tajne Jokićevog tima /video/

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala