DPK: Kurti i Osmani u Severnoj Mitrovici osramotili Kosovo

© AP Photo / Visar KryeziuZastava tzv Kosova
Zastava tzv Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska partija Kosova (DPK) saopštila je da smatra da su lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i v.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani osramotili ustavni poredak i Kosovo odlaskom u Severnu Mitrovicu, kako bi prikupili jeftine političke poene.

„Više od jedne decenije, Aljbin Kurti govori kako ‘ide u Mitrovicu’, vođen mržnjom da dokaže kako je država Kosovo nesposobna i propala. Pokušava da politički profitira na štetu institucija, a danas je osramotio državu i ozbiljno uticao na dostignuća u tom delu Kosova“, navodi se u saopštenju DPK koje je prenela prištinska „Gazeta Ekspres“.

Iz Demokratske partije Kosova upozoravaju i na zloupotrebu državnih resursa i funkcije vršioca dužnosti predsednika.

„Zloupotrebljavajući državnu infrastrukturu i privilegije institucije predsednika, Aljbin Kurti, u pratnji Vjose Osmani, pogazio je i ponizio Kosovo i ustavni poredak. Dozvoljavajući da je huligani sa severa Kosova ponižavajuće proteraju, Osmani je pokazala da je nedostojna funkcije predsednika i da je pretvara u partijsku funkciju. Kao politički avanturisti Kurti i Osmani danas su pogazili dostignuća Kosova“, saopštili su iz DPK, prenosi Kosovo onlajn.

Iz DPK navode da su Kosovu „potrebni jaki lideri, koji ne odlaze na sever radi slikanja tokom kampanje, kao što to učinili Kurti i Osmani, već da bi vršili državnu vlast i omogućili slobodu kretanja, prosperitet i budućnost svih zajednica u tom delu zemlje“.

Vjosa Osmani i Aljbin Kurti obišli su ranije danas pogon Trepče, a prištinski mediji su preneli prenose da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje, navodi Tanjug.

Osmani je na Fejsbuku objavila da je zajedno sa Kurtijem obišla Trepču u Mitrovici, sa fotografijom iz pogona, a „Večernje novosti“ su na svom portalu objavile da su ih građani u severnom delu grada dočekali uz zvižduke i negodovanje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala