Dok anđeli spavaju: Glumica od koje su Rusi saznali šta su kosovski božuri (prvi deo)

Pratite nas
Gost večerašnje emisije „Dok anđeli spavaju“ Marine Rajević Savić je glumica  Ivana Žigon, prvakinja Narodnog pozorišta i predsednik društva Srpsko - ruskog prijateljstva.
Dok anđeli spavaju: Ivana Žigon 1. deo

Žigonova se ostvarila u više od 15 glavnih uloga u delima svetskih velikana, bila je čuvena Nastasja Filipovna Fjodora Dostojevskog, Eliza Dulitl u „Pigmalionu“ Bernarda Šoa, ali se istakla i svojom bezgraničnom ljubavlju prema Srbima sa Kosova i Metohije i humanitarnim akcijama. Za svoj  humanitarni rad, pre svega vezan za Kosovo i Metohiju, odlikovana je Ordenom za veru i vernost „Andreja Prvozvanog“ 2005. u Kremlju.

Kao rukovodilac ansambla „Kosovski božuri“ održala je preko 150 nastupa po kosovskim selima, u Rusiji, Kirgiziji i širom naše dijaspore. Dobitnik je pet zlatnih viteza u Rusiji u raznim kategorijama. Kao predsednik društva Srpsko - ruskog prijateljstva inicirala je mnoge poduhvate kao što je prvi dolazak Nikite Mihalkova u Srbiju i odvođenje 540 dese sa Kosmeta u Rusiju 2004. Autor je filma „Zemlja pod belim krilima“ .

U prvom delu intervjua Ivana Žigon govori, između ostalog, o svojim precima i njihovoj ulozi u istoriji naše države.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala