Čuvena jugoslovenska atletičarka u indukovanoj komi

© Foto : Jutjub/printskrinVera Nikolić Ćasić
Vera Nikolić Ćasić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proslavljena jugoslovenska atletičarka Vera Nikolić Ćasić doživela je moždani udar, operisana je i nalazi se u indukovanoj komi. Njoj je pukla aneurizma, što je dovelo do srčanog zastoja i hitno je, prema rečima njenog sina Dejana, prebačena iz Kruševca u Beograd.

Jedina srpska svetska rekorderka u atletici, inače dvostruka prvakinja Starog kontinenta na 800 metara, u četvrtak je doživela pucanje aneurizme, posle čega je usledila koma.

„Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom na to da je već preživela ovo, što je za mnoge kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima. Mehaničkoj ventilaciji. Preostalo je da je Bog pogleda, pa da se digne“, izjavio je Dejan Ćasić u razgovoru za Žurnal.

Inače, Vera Nikolić Ćasić je vlasnik svetskog rekorda na 800 metara u periodu od 1968. do 1971. godine, a za najboljeg sportistu Jugoslavije u konkurenciji muškaraca i žena izabrana je 1966. godine.

► Amerikanac likuje: Srećan sam kada vidim Konora u nokautu

► Da li je to i Konor uputio „otrovne strelice“ ka Novaku?

► Bajden je potpisao „smrtnu presudu“ za ženski sport

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala