Balkanski dvoboj – Bogdanović uspešniji od pobesnelog Dončića

© REUTERS / Russell IsabellaBogdanović i Dončić
Bogdanović i Dončić - Sputnik Srbija
Pratite nas
U dvoboju Jute i Dalasa, Džezeri su odneli ubedljivu pobedu - 120:101, a glavnu reč na parketu vodili su Balkanci - Bojan Bogdanović i Luka Dončić.

Ipak, iskusniji Hrvat je na kraju bio uspešniji, ne samo što je njegov tim trijumfovao, već je Bogdanović sa 32 poena bio najefikasniji akter susreta, dok je supertalentovani Slovenac stao na 25 poena, uz šest skokova i sedam asistencija za nešto više od 32 minuta provedenih na parketu.

​Juta je maestralno otvorila meč, postigla je čak 37 poena u prvoj deonici, pokazvši zbog čega je jedna od najboljih ekipa u NBA ligi trenutno. S druge strane, trener Dalasa Rik Karlajl je odlučio da pruži šansu košarkašima sa slabijom minutažom, a Boban Marjanović je za tri minutu postigao dva poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

I dok je Bojan Bogdanović terorisao koš Maveriksa, Luka Dončić se uglavnom nervirao zbog sudijskih odluka i blede partije saigrača.

„Užasno. Nemam šta previše da kažem, jer retko zvučim ovako. Moramo da uradimo nešto, ovo ne izgleda dobro. Moramo da iskoračimo, da razgovaramo, da napravimo korak napred... Trenutno izgledamo kao da ne brinemo da li pobeđujemo ili ne. Potrebno nam je više energije, truda, ima dosta stvari koje bismo morali da unapredimo i ne sumnjam da hoćemo. Samo to je bitno“, poruči je rezignirani Luka Dončić.

Juta je posle nove pobede zasela na vrh Zapadne konferencije sa utakmicom manje u odnosu na Los Anđeles Lejkerse i Kliperse.

NBA liga, rezultati

Šarlot - Indijana 108:105

Vašington - Atlanta 100:116

Nju Orleans - Milvoki 131:126

Njujork - Klivlenda 102:81

Toronto - Sakramento 124:126

Minesota - Filadelfija 94:118

Oklahoma - Bruklin 125:147

Orlando - L.A. Klipers 90:116

San Antonio - Denver 119:109

Juta Džez - Dalas 120:101

► Jokićev 19. dabl-dabl nedovoljan za pobedu nad San Antonijom i „ludim Srbinom“

► Sputnjik sport – Miljanov korner: Da li se Partizan vraća filozofiji Duška Vujoševića? /video/

► Zvezda suspendovala Amerikanca!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala