Ukrajinski ministar zdravlja: Ovde niko neće registrovati rusku vakcinu protiv korone

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Ukrajine Maksim Stepanov izjavio je da niko u zemlji neće registrovati rusku vakcinu protiv virusa korona.
„Kod nas određene političke snage pokušavaju da podignu svoj rejting na nekoj vrsti uzbuđenja i lažnih informacija. Da to ne utiče na zdravlje i život ljudi, jer je pitanje vakcinacije direktno povezano sa te dve stvari, mi, verovatno, ne bismo nikako reagovali. Sada imamo dve krajnosti – jedna politička sila je podigla nekakvu histeriju povodom registracije ruske vakcine protiv virusa korona 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Odmah mogu reći – možete histerisati još dugo, rusku vakcinu u zemlji niko neće registrovati“, rekao je Stepanov.

Prema njegovim rečima, druga politička sila je izabrala put „zastrašivanja“ Ukrajinaca, govoreći da vakcinacija u Ukrajini neće početi na vreme.

„Vakcinacija u Ukrajini će započeti na vreme – kako smo govorili još od septembra prošle godine, u februaru 2021. godine počinjemo sa vakcinacijom“, rekao je Stepanov.

Ranije je poslanica frakcije bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka „Evropska solidarnost“ u Vrhovnoj radi Irina Geraščenko izjavila da frakcija zahteva da se zakonom zabrani kupovina ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala