Šta se desilo sa Đokovićem?

© AP Photo / Frank AugsteinNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, počeo je svoju novu sezonu na nesvakidašnji način koji je potpuno u skladu sa aktuelnim okolnostima u Australiji.

Srpski igrač je prvi meč posle karantina trebalo da odigra protiv Janika Sinera, u egzibicionom duelu, ali ni tu ništa nije išlo po planu.

Petnaestak minuta pre početka duela objavljeno je da Novak odustaje zbog žuljeva koje ima na dlanovima, te je navedeno da će ga zameniti Filip Krajinović.

Vredi podsetiti da je 31. igrač sveta proveo karantin u Adelajdu zajedno sa Đokovićem, kao njegov sparing partner.

U teniskoj javnosti je ceo događaj prihvaćen sa velikim šokom, Krajinović je odigrao prvi set, a onda se iznenada pojavio Đoković na terenu.

„Nije bilo lako biti zatvoren 14 dana, ali je na kraju sve vredelo. Žao mi je što nisam bio na terenu od početka, morao sam da obavim terapije sa fizioterapeutom i nisam se osećao dobro poslednjih nekoliko dana“, rekao je Novak.

Kako je istakao, nije bio sasvim siguran kako će njegovo telo odreagovati na napore.

„Želeo sam da igram i želeo sam da dođem, nadam se da je to bilo dovoljno. Nije lako igrati sa žuljevima, ali je to deo posla. Ipak, izlazak iz karantina pred ATP kup i Australijan open je znak da ne treba rizikovati previše. Emocije su bile toliko jake u meni da sam morao da izađem na teren da vidim pune tribine. Morao sam da igram“, istakao je Đoković.

Na kraju, Đoković i Krajinović su zajedničkim snagama savladali Sinera u dva seta, 6:3 i 6:3.

► Đoković odustao od egzibicije, pa ipak zaigrao i uz pomoć Krajinovića pobedio Sinera

► Novak je svog prijatelja spasao „zatvora“ /foto/

► „Novak nije napravio skandal, insistirali su da igramo ovde“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala