Ruska vakcina među najtraženijim u svetu: Druga afrička zemlja registrovala „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Gvineja postala je druga afrička zemlja koja je registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) po ubrzanom postupku, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI).

„RFPI saopštava da je Nacionalna uprava za farmaceutiku i lekove Republike Gvineja registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Gvineja je tako postala druga afrička zemlja koja je odobrila primenu ruske vakcine“, saopšteno je iz fonda.

Vakcina je registrovana u okviru ubrzane procedure na osnovu podataka kliničkih ispitivanja u Rusiji.

„Visoki pokazatelji bezbednosti i efikasnosti čine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) jednom od najtraženijih vakcina protiv korone na svim kontinentima. Vakcina je napravljena na dobro proučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka i uživa veliko poverenje naših partnera u Gvineji. Vakcinu je primio predsednik Republike Alfa Konde“, saopštio je šef Ruskog fonda Kiril Dmitrijev, istakavši da je fond spreman da pruži podršku Gvineji u borbi protiv pandemije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) registrovana je i u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmenistanu, Mađarskoj i UAE.

Ranije je ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif saopštio da je ruska vakcina uspešno registrovana u Iranu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala