Rusija zahteva od „Gugla“ da ukine ograničenja protiv ruske himne

© Foto : PixabayPretraživač Gugl
Pretraživač Gugl - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska služba za nadzor u sferi komunikacija, informacionih tehnologija i medija uputila je zahtev kompaniji „Gugl“ da ukine ograničenja vezana za objavu sadržaja na „Jutjubu“ koji sadrže himnu Rusije. „Jutjub“ se oglasio, saopštivši da će ukinuti ograničenja.

„Kompaniji 'Gugl ink' poslat je zahtev o ukidanju ograničenja u vezi sa objavljivanjem sadržaja koji sadrži himnu Rusije, koja je 'Jutjub' uveo pod izgovorom kršenja autorskih prava“, navodi se u saopštenju ruske službe „Roskomnadzor“.

Rusija ističe da himna, kao ni drugi državni simboli, nisu predmet autorskih prava.

„Blokiranje ruske himne od strane platforme 'Jutjub' je otvoreni i nedopustivi bezobrazluk prema svim građanima naše zemlje“, precizirano je u saopštenju ruske strane.

„Roskomnadzor“ je takođe skrenuo pažnju svim vlasnicima kanala koji objavljuju svoj sadržaj na „Jutjubu“ „na svrsishodnost prelaska na ruske video platforme“.

Sputnjik je kontaktirao pres-službu „Gugla“, koja je objasnila da je reprodukcija ruske himne na „Jutjubu“ bila ograničena na molbu američke organizacije „Brodkast mjuzik ink“ za zaštitu autorskih prava, ali je utvrđeno da je molba neopravdana.

„Razmotrili smo pritužbu 'Brodkast mjuzik ink' i utvrdili da ona treba da bude opozvana. Digitalni otisak, na koji se odnosila pritužba, kršio je naša pravila“, saopštila je pres-služba „Jutjuba“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala