Ne valja vam posao

© Foto : FSSFudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok su predstavnici fudbalske Superlige Srbije, prerušeni u reprezentativce Srbije pokušavali da sačuvaju obraz protiv „uvek neugodnog“ nacionalnog tima Paname, u Srbiji se dešavala Superliga u svom standardnom svetlu.

Događaji folklornog tipa, izjave, najave, promene usred sezone, reakcije, ljutnje, bes pa „izvlačenje“ i „povlačenje“ – sve se dogodilo dok su ni krivi ni dužni momci koji nastupaju u Superligi morali da igraju „tamo daleko“.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija
Dve velike prepreke dele Piksija od klupe Srbije

Reprezentacija Superlige Srbije se sa američke turneje vraća sa nulom – mečevi protiv Dominikanske Republike i Paname su završeni bez golova, bez smisla, bez ideje, bez poente i sa samo jednim ciljem.

Glavni lik u telenoveli srpskog fudbala već danima je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević, koji kao da je preuzeo funkciju glasnogovornika krovne fudbalske organizacije u Srbiji.

​Predsednika Slaviše Kokeze odavno nema u javnosti, potpredsednik Marko Pantelić je verovatno i dalje zauzet traženjem selektora, njegov stariji kolega Nenad Bjeković odbija kontakt sa medijima, osim u slučajevima kada treba komentarisati dešavanja u Partizanu.

Matijašević je iskoristio „slobodan prostor“ i isturio se u prvi plan, pa je objašnjavajući ideju o američkoj turneji usred pandemijskih okolnosti i pripremnog perioda za superligaške klubove rekao da su cilj svega finansijska sredstva i mogućnost promocije igrača.

„Odlučili smo se za ovu turneru iz nekoliko razloga. Prvo, Savez će od ovoga svakako imati finansijske koristi, a pružićemo mogućnost brojnim klubovima Superlige da kroz zvanične utakmice reprezentacije afirmišu svoje igrače“, rekao je Matijašević.

Posle dva rezultata od 0:0 sasvim je jasno da se niko od fudbalera nije pokazao i dokazao, a o finansijama verovatno nikada nećemo saznati ništa više, osim pukih nagađanja o tome koliko para je vredno izlaganje riziku fudbalera kad tome vreme nije.

Matijašević je imao vremena da se bavi i tehničkim stvarima – reagovao je na vapaj iz Crvene zvezde, oličene u generalnom direktoru Zvezdanu Terziću da pravilo o četiri stranca nije dobro i najavio promene pravila.

„Klub mora da uradi nešto da se poveća broj stranaca. Poveli smo neke inicijative, četiri stranca je izuzetno malo da bi se realizovali ciljevi“, rekao je Terzić.

Matijašević se pozvao na – Evropsku uniju?!

"Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci“, rekao je Matijašević.

Kada? Kaže Matijašević – vrlo brzo, a jasno da je uzrok svega prelazni rok koji je obavila Crvena zvezda u prethodnom periodu.

U tim trenera Dejana Stankovića stigli su Francuz i Italijan, Terzić je „zavapio“, a Matijaševiću nije trebalo mnogo da reaguje, doduše bez jasne naznake kada će pravilo biti promenjeno.

Ne bi bio prvi put da se to radi usred sezone, niti u korist jedne strane, ništa novo, ništa neviđeno, jednako kao i zakasnela reakcija sa druge strane Topčiderskog brda.

Kraj priprema za narednu polusezonu trener Partizana Aleksandar Stanojević je označio emotivnim izlivom u kom je „digao glas“ protiv najavljene odluke ističući da se sve radi zbog Crvene zvezde.

Trener koji je u javnosti prepoznat kao čovek koji ume da odreaguje na „nepravde“ je na sebe ponovo preuzeo tu ulogu pošto izgleda nema koga da reaguje.

Stanje u Partizanu je takvo da se predsednik Milorad Vučelić oporavlja od teške borbe sa virusom korona, potpredsednik Vladimir Vuletić je hospitalizovan u Turskoj, generalni direktor Miloš Vazura se ne oglašava već neko vreme, tako da je Stanojević preuzeo sve funkcije, bar na kratko i „dao sebi oduška“.

„Ne ulazim u odluke Saveza, poštujem ih kao instituciju. Da li se slažem da imamo toliko stranaca? Ne, ali to nije bitno. Bitno je da smo neravnopravni u ovoj situaciji i kada vraćam film, sećam se da su iz Zvezde pre nekoliko dana najavljivali da će se desiti ta promena. Dakle, vodi li Zvezda – Savez ili oni imaju neke druge ingerencije?!“, pita se Stanojević.

Šta je rezultat? Verovatno opet ništa – nula nula. Superliga se i na domaćoj i na stranoj sceni opet pokazala u svom standardnom svetlu, Zvezdan Terzić je pokazao svoju moć, Partizan talasa u svojoj nemoći, a FSS demonstrira nestabilnost koja je sasvim sigurno jedan od razloga što manje od dva meseca do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dalje nema selektora A reprezentacije.

Dok se čeka na Dragana Stojkovića Piksija, javio se i čuveni Bata Đora, Milovan Đorić, navodeći da će ukoliko Piksi odbije novi selektor biti Savo Milošević, čovek koji je po odlasku iz Partizana rekao da neće više raditi u Srbiji. 

Televisa presenta, cirkus Kolorado, ma, sve u dve reči – srpski fudbal!

► Zvezda na „sva zvona“ predstavila dete Partizana /video/

► Novi rat u srpskom fudbalu: „To je sramno“ /video/

► Utakmica koja nije trebalo da se desi

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala