Histerija se nastavlja: Nova knjiga tvrdi da je KGB gajio Trampa 40 godina i spasavao ga bankrotstva

© AP Photo / Susan WalshVladimir Putin i Donald Tramp
Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki novinar Kreg Anger objavio je knjigu o bivšem predsedniku SAD u kojoj navodi da je Donald Tramp bio u 40 godina dugoj vezi sa Moskvom, uz neizbežno pominjanje KGB-a.

Anger navodi da je Trampa za agenta KGB regrutovao ukrajinski Jevrejin imigrant, koji mu je prodao nekoliko stotina televizora iz svoje prodavnice na Menhetnu za hotel Grand Hajat u Njujorku - i lažno tvrdi da je prodavnica prodavala uređaje sposobne da uhvati programe udaljene hiljadama kilometara u SSSR-u.

Knjiga „Američki kompromat, Kako je KGB odgajio Donalda Trampa i srodne priče o seksu, pohlepi, moći i izdaji“, prikazuje besmislen portret Trampa kao dugogodišnjeg uspavanog „obaveštajca“ SSSR-a i Rusije, koji je isplaćen pobedom na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine.

Anger u knjizi tvrdi da su ruski "oligarsi" nekoliko puta spasli Trampa, kada se milijarder suočio sa bankrotom, kupujući od njega nekretnine, što je reciklirana optužba iz prethodnog „hita“ ovog novinara „Kuća trampa, kuća Putina“.

Ali u svom novom pisaniju, bivši urednik „Boston magazina“ pokušava da poveže preminulog Džefrija Epstajna, umešanog u trgovinu belim robljem, sa Trampom, šefovima tehnoloških kompanija i ruskim pojedincima, tvrdeći da je nekadašnji milijarder za njih nabavljao maloletne devojke.

Anger navodi da se Tramp povezao sa KGB-om 1976. godine, kada je otišao da kupi stotine televizora za svoj hotel u Njujorku od kompanije Džoj-Lud Elektroniks. 

Zastava SAD - Sputnik Srbija
Amerika iza kulisa: Ko vuče konce iz „utrobe čudovišta“

Pretpostavlja se da su veza bili suvlasnici prodavnice Semion Sem Kislin, ukrajinski Jevrejin koji je emigrirao iz Odese (SSSR) u Njujork 1972. godine, i Tamir Sapir, još jedan sovjetski emigrant. Na vratima njihove radnje pisalo je: „Govorimo ruski!“, navodi se.

Kislin je bio zelenaš u Odesi i teško da je bio visoki državni zvaničnik, ali Anger citira bivšeg oficira KGB-a Jurija Šveca koji je insistirao na tome da nijedan Jevrejin nije mogao da ima prodavnicu ili mu je bilo dozvoljeno da emigrira u SAD, a da prethodno nije regrutovan u obaveštajne službe. Anger čak podrazumeva da su jevrejski imigranti regrutovali savršene „crvene“ špijune jer bi svako ko dovodi u pitanje njihovo preseljenje u SAD mogao biti optužen za antisemitizam.

Ako su potrebni dodatni dokazi, Anger ističe da je Tramp kupio elektronske uređaje na odloženo, ali je račun platio relativno brzo - 30 dana kasnije, tendenciozno nagoveštavajući da sje Tramp favorizovao dvojicu trgovaca uređajima.

Dodaje se da su u prodavnici bili TV uređaji koji su mogli da hvataju programe koristeći sistem PAL, tvrdeći da su sovjetske diplomate tamo često išle u kupovinu pre povratka kući. Zapravo SSSR i Rusija nikada nisu koristili PAL sistem, koji je dominirao u zapadnoj Evropi, Komonveltu, Kini i delovima Južne Amerike, navodi Sputnjik internešenel

Od Kremlja do spavaće sobe

Anger tvrdi da je Tramp skrenuo pažnju KGB-u jer je bio „tašt, narcisoidan, veoma podložan dodvoravanju i pohlepan“. 

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Šta piše u „dosadnoj knjizi“ o Trampu

On navodi: „Kod Trampa to nije bila samo slabost. Sve je bilo preterano. Njegova sujeta, preterano, narcizam, preterano. Pohlepa, preterano. Neznanje, preterano“.

Pisac čak i sklonost budućeg predsednika prema lepim istočnoevropskim ženama vidi kao još jedan dokaz povezanosti sa Kremljem. Tvrdi da je prva Trampova supruga Ivana, češka imigrantkinja iz moravskog grada u kojem je lokalna filijala „tajne policije“ sarađivala sa KGB-om, što nije iznenađujuće jer su dve države bile članice Varšavskog pakta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala