Bela kuća o telefonskom razgovoru Bajdena i Putina: Imali smo jasan i precizan cilj

© AP Photo / Andrew HarnikBela kuća u Vašingtonu, SAD
Bela kuća u Vašingtonu, SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Bele kuće Džen Psaki oglasila se povodom nedavnog telefonskog razgovora američkog i ruskog predsednika rekavši da je Džo Bajden imao jasan cilj koji je hteo tom prilikom da postigne.
„Presesdnik Bajden je imao jasan i precizan cilj koji je hteo da prenese tokmo razgovora. On se nikada ne uzdržava kada je reč o Vladimiru Putinu ili o ruskoj vladi. To je Bajden jasno predočio tokom razgovora“, rekla je Psakijeva tokom brifinga u Beloj kući.

Podsetimo, telefonski razgovor lidera Rusije i Amerike, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, održan je u utorak, a glavno pitanje je bilo produženje sporazuma START 3, što je tada i dogovoreno.

Portparol Kremlja je precizirao da je razgovor trajao nešto više od 35 minuta, da je održan na inicijativu ruske strane, te je ocenio da je bio veoma radan i otvoren.

„Tokom razgovora nije bilo reči o posetama ili o sastanku uživo, ali je izražena spremnost i namera da se nastavi dijalog“, istakao je Peskov.

Inače, pored pitanja sporazuma START 3 predsednici su takođe razgovarali i o situaciji sa Aleksejom Navaljnim, kao i o Ukrajini, a Putin je razjasnio američkom lideru stav Moskve po tim pitanjima, dodao je Peskov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala