EU ćuti, Nemački institut odgovorio na ponudu Rusije

© Sputnik / Abzal Kaliyev / Uđi u bazu fotografijaRussian Gam-COVID-VAK (trademark "Sputnik V") coronavirus vaccine
Russian Gam-COVID-VAK (trademark Sputnik V) coronavirus vaccine  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz nemačkog Instituta za lekove „Pol Ehrlih“ potvrdili su da su sa Rusijom razgovarali o papirologiji za registraciju vakcine „Sputnjik V“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji.

„Ne bih rekao da je to saradnja jer imamo drugačije ciljeve od onih koji razvijaju vakcinu, ali da, bilo je zahteva, bilo je kontakata u vezi s tim. Institut ’Pol Ehrlih‘ nudi međunarodnu podršku, što znači da smo konsultovali naše ruske kolege putem video-konferencije vezano za dva aspekta propisa (o lekovima u EU)“, rekao je šef instituta dr Klaus Čičutek na konferenciji za novinare.

Prema Čičuteku, ta dva aspekta su bili postojeći uslovi za registraciju i dalje konsultacije sa kolegama iz drugih zemalja EU.

Zvaničnog stava tela koje je zaduženo za konačnu odluku Evropske komisije još uvek nema.

Ranije danas, Ruski fond za direktne investicije saopštio je da bi Rusija mogla Evropskoj uniji da isporuči 100 miliona vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u drugom kvartalu 2021. godine nakon što se završi osnovni deo masovne vakcinacije u Rusiji.

​Inače, svetski mediji ocenjuju da je EU u velikom problemu kada je reč o planiranoj imunizaciji stanovnika zbog neisporučivanja ranije naručenih vakcina iz kompanije AstraZeneka, zbog čega su već danima Brisel i uprava te farmaceutske kompanije na ratnoj nozi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala