Zaharova: Izjave zapadnih zvaničnika o protestima u Rusiji izrežirane

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenja zapadnih zemalja o situaciji sa Aleksejom Navaljnim i neodobrenim protestima u Rusiji su izrežirana, puštena kao sa trake, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Obratili smo pažnju na izjave zapadnih političara povodom situacije o nedozvoljenim protestima koji su održani na teritoriji naše zemlje i o drugim ruskim unutrašnjim pitanjima. Izjave su izrežirane i puštene kao sa trake. Mnogi, posebno zapadni zvaničnici, očigledno su uvežbavali sastavljanje nekakvih lepih fraza, a pritom su sve bile veoma slične“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, „čudno je slušati takve izjave iz zemalja u kojima se policija ne ustručava da primenjuje specijalna sredstva – i nikako se ne misli samo na pendreke, nego na suzavac, vodene topove, gumene metke, protiv civila koji su izašli da izraze svoj demokratski protest, bilo da su to demonstracije 'žutih prsluka', pohod na Kapitol, a da se ne govori o brojnim sukobima koji se događaju dok lokalne specijalne snage na Zapadu razgone predstavnike civilnog društva koji protestuju protiv ograničenja uvedenih protiv virusa korona, što se događa praktično u svim zemljama Starog Sveta“.

Podsetimo, Navaljni se vratio 17. januara sa lečenja iz Nemačke u Rusiju. On je uhapšen na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi zato što se, kao uslovno osuđeni, nije javljao ruskoj policiji. Određen mu je pritvor od 30 dana gde će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar.

U međuvremenu, njegove pristalice su protekle subote širom Rusije organizovale neodobrene proteste.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala