Zaharova: Berlin nam ne prosleđuje nalaze Navaljnog jer je on protiv

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na redovnom brifingu.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na redovnom brifingu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Berlin nije predao ruskoj strani biomaterijale i nalaze Alekseja Navaljnog jer im on to nije dozvolio, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je dodala da se o tome govori u zvaničnim odgovorima koje je dobila Moskva.

„Zašto oni ne predaju te materijale? Zato što im Navaljni nije dozvolio“, rekla je Zaharova za TV „Dožd“.

Kako je dodala postoje dva odgovora Berlina, jedan od 28. oktobra i drugi od 13. januara u kojima se navodi da im Navaljni nije dao dozvolu, da je protiv toga da se ti materijali predaju ruskoj strani.

Podsetimo, šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je u decembru da sumnja u spremnost Rusije da razjasni šta se dogodilo Navaljnom.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. 

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala