Američki vojnici ipak ginuli na Kosovu?

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svet je odahnuo zbog dogovora Rusije i SAD o produžetku Sporazuma START ali Srbija treba da bude zabrinuta zbog prioriteta američkog predsednika i pretnje Ramuša Haradinaja da želi ujedinjenje sa Albanijom. Njega ipak nije podržao američki ambasador u Prištini uz reči da američki vojnici nisu ginuli zbog stvaranja Velike Albanije.

O svemu ovome u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa peznionisanim general-majorom Mitrom Kovačem, direktorom Evroazijskog bezbednosnog foruma.

Kovača ćemo pitati da li je produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja i to pod uslovima Moskve nova era u odnosima dve velesile? Šta znači to što je novi američki predsednik u razgovoru sa Angelom Merkel među prioritetima spoljne politike naveo i Zapadni Balkan? Koji su dometi ideje Ramuša Haradinaja o stvaranju Velike Albanije? Zašto se na Haradinajeve pretnje oglasio samo američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet koji je rekao da vojnici SAD nisu ginuli da bi se stvorila „velika Srbija“ ili „velika Albanija“? Koliku ulogu imaju strani faktori u odlučivanju vraćanja obaveznog vojnog roka u Srbiji?

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Od četvrtka do četvrtka: Mitar Kovač

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala