Tužilaštvo: Sprečeno više likvidacija u Podgorici, Budvi, Tivtu i Baru

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u saradnji sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana sprečilo je više likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović kazao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu, prenose podgoričke „Vijesti“.

Kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod automobila u pokretu i to na semaforu.

Hapšenje - Sputnik Srbija
U Budvi uhapšeni državljani Srbije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da je eksplozivna naprava, koja je sinoć pronađena u Podgorici, ručno rađena zbog razornog ubojnog dejstva i da bi njena eksplozija, da se dogodila na semaforu ili negde na ulici, bila katastrofalna.

Tužilac Čađenović je kazao da realizacija ovog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog dela.

„Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T. H. M. M. i I. D. Eksploziv je pronađen u vozilu M. M. Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru“, rekao je Čađenović.

On je ponovio i detalje iz istrage oko hapšenja u Budvi osumnjičenih S. S. i I. L. za koje se veruje da su u jednom lokalu u Budvi nameravali da ubiju Marka Ljubišu.

Specijalno državno tužilaštvo će nastaviti istragu kako bi utvrdilo da li je još neko učestvovao u planiranju i pomaganju ovih krivičnih dela.

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se sumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara. Kod sudije za istragu su saslušani Goran Marković, Stanišić i Jovanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala