Sveštenik isterivao đavola iz američkih izbora, pa se posvađao sa Katoličkom crkvom /video/

© Foto : Youtube/St. Mary of Pine Bluff Catholic Church/PrintscreenKatolički sveštenik Džon Zalsdorf koji je isterivao đavola iz američkih izbora
Katolički sveštenik Džon Zalsdorf koji je isterivao đavola iz američkih izbora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveptenik Džon Zalsdorf obavio je ceremoniju isterivanja đavola iz američkih predsedničkih izbora zbog navodnih neregularnosti, zbog čega je došao u sukob sa Katoličkom crkvom u SAD.

Sveštenik je ceremoniju prenosio uživo, a posle održavanja takve mise sa političkim predznakom, sada je napustio crkvenu opštinu Medison u Viskonsinu, gde je službovao, kako je saopšteno iz crkve, „kao slobodni sveštenik“, preneo je Njujork post.

Zvanično je saopšteno da su postigli zajednički sporazum o tome da on napusti crkvu u kojoj je službovao, ali nije objašnjeno zbog čega, dok se biskup Medisona zahvalio Zalsdorfu na „godinama verne službe“.

Međutim, da je najverovatniji razlog njegovog odlaska upravo misa isterivanja đavola, govori i sukob koji je imao sa biskupom Donaldom Hajingom.

Zalsdorf je tvrdio kako mu je biskup dao dozvolu da sprovede egzorcizam. Međutim, biskup Hajing tvrdi da jeste dao dozvolu, ali u vezi sa pandemijom virusa korona, a ne „partijskom političkom aktivnošću“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala