Supersonični ruski lovci-bombarderi izveli impresivne figure /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac bombarder Su-34
Lovac bombarder Su-34 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posade uralskog vazduhoplovnog puka održale su jedinstvene treninge na supersoničnim lovcima-bombarderima Su-34. Ovog puta svoje umeće su pokazali najiskusniji piloti, koji su na nebu iznad Čeljabinske oblasti izveli impresivne akrobatske figure.

Dvostruko horizontalno „bure“ na visini od 200 metara i kosi okret samo su mali deo trikova koje je neophodno pokazati na treningu. Kvalitet izvođenja figura ocenjivao je jedan od glavnih stručnjaka u Rusiji za akrobatiku – šef odeljenja za borbenu obuku Državnog centra za pripremu vazduhoplovne posade i vojna ispitivanja Ministarstva odbrane Rusije Jurij Gricaenko, koji je čitav let pratio sa mesta kopilota.

„Uvežbavano je borbeno manevrisanje na srednjim i malim visinama. Želim da kažem da su piloti prilično dobro pripremljeni, pokazali su odličan kvalitet, stoga je moj posao kao instruktora završen“, rekao je Gricaenko za televiziju „Zvezda“.

Let je trajao 12 minuta, dok je za izvođenje figura predviđeno samo sedam minuta. Osnovni cilj poboljšanja letačkih kvalifikacija je usavršavanje elemenata borbe u vazduhu do detalja.

Su-34 je u stanju da pogađa ciljeve na udaljenosti do 950 kilometara, dok težina raketa ili bombi može da dostigne 12 tona, uključujući rakete klase vazduh-vazduh.

Letelica je takođe naoružana oruđem kalibra 30 milimetara i može da dostigne brzinu veću od brzine zvuka. Vrednost aviona iznosi oko 40 miliona dolara, što je otprilike na nivou cene američkog aviona F-15E.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala