Novak je svog prijatelja spasao „zatvora“ /foto/

© AFP 2023 / NOEL CELISNovak Đoković i Filip Krajinović
Novak Đoković i Filip Krajinović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teniska ludnica u Australiji – da, tako bi mogle da se opišu okolnosti u kojima se teniseri pripremaju za prvi Grend slem turnir, ali i za ATP kup. Novak Đoković, najbolji teniser sveta, imao je nameru da kolegama obezbedi bolji tretman, a kako to nije uspeo „na globalnom“ nivou, to je učinio bar za jednog igrača – Filipa Krajinovića.

Đoković je obavezan karantin uoči Australijan opena morao da obavi u Adelajdu, zajedno sa još petoro najboljih igrača sveta, dok je za ostale bio predviđen smeštaj u Melburnu, gde je kretanje svedeno samo na četiri zida sobe.

Novak je imao drugačiji tretman, zbog čega su mnogi govorili o „povlašćenom statusu“, iako je srpski teniser bio protivnik toga.

Ipak, pravila su pravila i morao je da ih poštuje, jednako kao i njegove kolege koje moraju da budu u svojevrsnom „zatvoru“.

Đoković je pokušao da predloži olakšanje mera, naišao je na veliki otpor, kritike, uvrede, ali je pre odlaska u Australiju doneo sjajnu odluku za srpski tenis.

Novak je u svoj tim uvrstio Filipa Krajinovića, kolegu iz ATP i Dejvis kup reprezentacije, u svojstvu sparing partnera.

Zbog toga, Filip je mogao da trenira kao i Novak, da održava formu i da se na najbolji mogući način, u aktuelnim okolnostima, pripremi za naredne izazove, pre svega ATP kup gde Srbija brani titulu, a potom i za Australijan open.

Krajinović je trenutno 32. igrač na ATP listi, a njegov najbolji rezultat na Australijan openu je treće kolo, 2019. godine.

► Sve što je potrebno da znate o „australijskoj teniskoj ludnici“

► „Novak nije napravio skandal, insistirali su da igramo ovde“

► Troicki iz strogog karantina direktno na turnir

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala