Nemački poslanik: Efekat antiruskih sankcija EU na evropski biznis je „žalostan“

© Sputnik / Vladimir SergejevSankcije EU protiv Rusije
Sankcije EU protiv Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropski poslovni krugovi su od 2014. godine izgubili milijarde evra zbog sankcija koje je Evropska unija uvela protiv Rusije, , sledi iz podataka Ministarstva ekonomije i energetike Nemačke. Nemački poslanik iz Bundestaga konstatuje da je efekat antiruskih sankcija „žalostan“.

 

Naime, tokom plenarnog sastanka Bundestaga razgovarano je o zamrzavanju imovine i novčanih sredstava Rusa i ruskih kompanija u EU. Od 2014. godine zamrznuto je oko 1,8 milijardi evra u imovini i novcu.

Prema podacima nemačke vlade, zbog toga je trgovinski promet između Nemačke i Rusije 2014. godine iznosila 67,7 milijardi evra, a 2016. godine 48 milijardi evra.

Poslanik frakcije „Alternativa za Nemačku“ u Bundestagu Anton Frizen rekao je za Sputnjik da je rezultat sankcija „žalostan“, istakavši da je šteta za nemački biznis globalna i da je već dovela do gubitka „hiljada radnih mesta, posebno u bivšoj Istočnoj Nemačkoj“.
Prema njegovim rečima, „Alternativa za Nemačku“ se zalaže za „brzo i potpuno ukidanje sankcija“, što u vreme virusa korona može biti „besplatan program za ekonomski oporavak Nemačke“.

Podsetimo, Evropska unija je uvela ekonomske sankcije protiv Rusije 2014. godine u vezi sa događajima na Krimu.

 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala