Dodik: Očekujemo da iz Rusije stigne 100.000 vakcina u Republiku Srpsku, problemi sa Kovaksom

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu je izjavio da su se pojavili problemi sa nabavkom vakcina u sistemu Kovaks.

Dodik je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je konstatovano da je proces nabavke vakcina postao problem u BiH, prenela je RTRS.

"Srbija je veoma uspešna u tome, a mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci vakcina putem Kovaksa. Sada postoji priča da će Evropska unija zatvoriti isporuke vakcina, dok ne zadovolji svoje potrebe", rekao je Dodik.

Ipak, ističe da pokušavaju da iz Rusije nabave vakcine u narednih nekoliko dana, te očekuje da će u februaru da u Srpsku stigne 100.000 vakcina.

"Očekujem nabavku i kineskih vakcina, a nadamo se da će u tom periodu da profunkcioniše i Kovaks sistem", rekao je Dodik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom analizirao sve zajedničke projekte i dogovorio dalju saradnju Republike Srpske i Srbije. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala