Zvezda završila važan posao u januarskom prelaznom roku

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo
Fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Seku Sanogo potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, objavio je klub iz Ljutice Bogdana.

Vezni fudbaler raskinuo je ugovor sa Al Itihadom i obavezao se na vernost Crvenoj zvezdi naredne dve godine, pa će ostati u crveno-belom dresu do 2023.

„Sanogo je prethodno bio na jednogodišnjoj pozajmici, a naš klub je uspeo da sačuva veoma važnog igrača kog je Al Itihad platio čak sedam miliona evra“, navodi se na sajtu Zvezde.

Veoma brzo, po dolasku na pozajmicu, u januaru 2020. godine, Sanogo je postao važan šraf u timu Crvene zvezde, odmah se uklopio i stekao poverenje saigrača, što se jasno ogledalo na terenu. 

Vezni igrač iz Obale Slonovače je u prethodnih godinu dana odigrao 22 utakmice i zabeležio dve asistencije, što mu i nije primaran zadatak jer je fudbaler koji, pre svega, kvari igru protivnika.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela smatra da je ekipa ovim potpisom dodatno osnažena. 

„Prezadovoljni smo činjenicom da smo uspeli da zadržimo Sanoga. On je dokazao kvalitet ove jeseni, postao važan igrač za Crvenu zvezdu, što se prevashodno videlo u Evropi, gde je uspevao da pravi razliku. Veoma nam je drago što je i on prepoznao da je naš klub idealna sredina za njega i što ćemo u naredne dve godine zajedno kreirati budućnost“, rekao je Mrkela.

Sanogo je rođen 5. maja 1989. godine, u karijeri je nastupao za Afrika Sports, Tun, Lozanu, Jang bojs i već pomenuti Al Itihad.

Pali su Poljaci, pali su i Rusi – Dekijeva Zvezda neumoljiva i na pripremama /video/

Lalatović bi mogao da radi u Hrvatskoj, uz jedan uslov

Kako su srpske varnice upalile usnulu nemačku mašinu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala