Za Partizan je morao da zaigra i Veličković, ali se „crno-beli“ iz Rusije vraćaju sa porazom

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaDetalj sa utakmice Lokomotive i Partizana
Detalj sa utakmice Lokomotive i Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Partizan je poražen na gostovanju ruskoj ekipi Lokomotive Kubanj u trećem kolu Top 16 faze košarkaškog Evrokupa rezultatom 74:67.

Srpski tim je u Rusiju otišao sa samo 11 igrača, od kojih je jedan junior, Lazar Stefanović, Rašon Tomas je povređen, a sa Kodijem Miler-Mekintajerom bi saradnja uskoro trebalo da bude raskinuta.

Solidno je otvorio Partizan utakmicu, imao je i vođstvo na krilima kapitena Novice Veličkovića, ali je Lokomotiva serijom 7:0 uspela da preokrene. Ipak, crno-beli nisu dozvolili rivalu da napravi veću razliku, a prva deonica je posle dobre odbrane Uroša Trifunovića završena sa 19:17 za domaći tim.

U nastavku je Lokomotiva povećala prednost na osam poena, Partizan se mučio sa organizacijom napada i nije delovalo da ima pravu ideju kako da napadne, dok je i u odbrani svog koša imao probleme pri građenju obruča.

Razliku od deseet poena ruski tim je „probio“ posle koša Džordana Kroforda, Partizan je grešio u napadu, pravio je veliki broj faulova u postavljanju blokova i nikako nije uspevao da smanji zaostatak.

​Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 37:30, Partizan je za 20 minuta igre imao čak 11 izgubljenih lopti, a Krofordu je dozvolio da postigne 16 poena.

Veliki problem za crno-bele bila je rana četvrta lična greška Vila Mozlija, ali je uprkos tome Partizan dobio energiju i uspevao je da održi razliku od jednog poseda, da bi Markus Pejdž trojkom izjednačio na 40:40, a zatim i poveo na tri minuta do kraja treće deonice.

Nesportski faul Radeta Zagorca je omogućio Lokomotivi da postigne pet poena iz jednog napada i da sa 54:49 ode na poslednji mali odmor.

Za minut i po igre u finalnoj četvrtini Partizan je dozvolio sebi da ode na zaostatak od 11 poena, a zatim je Mozli napravio i peti faul, što je značilo i kraj utakmice za startnog centra beogradskog tima.

Trojkom Ognjena Jaramaza Partizan se vratio na pet poena zaostatka, ali je za tren oka razlika bila dvocifrena u korist Lokomotive, zbog čega je Filipovski morao da zatraži minut odmora.

Zagorac je pogotkom za tri poena smanjio na sedam poena razlike 90 sekundi pre kraja, ali je zatim Vil Kamings vratio svoj tim na devet poena prednosti, što je već bilo nedostižno za srpski tim koji u dosadašnjem delu Evrokupa ima jednu pobedu i dva poraza. 

Veličković je odigrao sjajnu utakmicu posle dugo vremena. Kapiten tima, koji ima velikih problema sa hroničnim povredama, ubacio je 15 poena, Pejdž je dodao 12, a Jaramaz 11.

Na drugoj strani Kroford je ostao na svojih 16 poena iz prvog poluvremena, Kamings je dodao 15, Mindaugas Kuzminskas je upisao 12, a Mantas Kalnietis je dodao deset.

​► Magija Teodosića kakvu do sada još nismo videli /video/

► Ruski gigant se oglasio povodom incidenta sa Amerikancem

► Poredio je Greg, poredi i Rađa: Dončić podseća na Bodirogu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala