Valensija je znala šta radi kada je Srbina „zaključala“ sa 100 miliona evra

© REUTERS / JUAN MEDINAUroš Račić
Uroš Račić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uroš Račić, nekadašnji vezista Crvene zvezde, trenutno je nezamenljiv deo Valensije. Evrogol koji je Srbin postigao protiv Atletiko Madrida, samo je potvrda kvaliteta koji poseduje momak iz Kraljeva.

Matirati Jana Oblaka, trenutno verovatno najboljeg golmana na planeti, sa oko 30 metara, iz prve levom nogom u same rašlje, je nešto što se ne uči, već nešto sa čime se čovek rodi. Morate da imate strašan osećaj, strašan pregled igre, i što je najvažnije - strašan šut! A sve to ima Uroš Račić!

​To je talenat, ali i veliki, preveliki broj napornih treninga. Uspona i padova. Jer, put do zvezda protkan je trnjem, a tom stazom je išao, i još ide Uroš Račić.

Kada je 2018. godine otišao iz Crvene zvezde u Valensiju za 2,2 miliona evra, prvo je usledila selidba u B tim Valensije, zatim i pozajmice u Tenerife, kasnije u portugalski Famalikao.

I tamo je Račić „naoštrio krampone“, sazreo je kao igrač i kao ličnost, za šta su mu bili potrebni minuti provedeni u igri, a ne oni na treningu, koje je dobijao po dolasku na „Mestalju“.

Uroš Račić - Sputnik Srbija
Srpske rakete „cepaju“ evropske mreže! /video/

Dobro je znala Valensija šta radi, kada je prilikom pravljenja posla sa Crvenom zvezdom, osigurala Srbina na 100 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula.

Jednostavno, 11. minut velikog derbija sa Atletiko Madridom u 20. kolu španske Primere obelodanio je kakvu zver u svojim redovima imaju „slepi miševi“, koji će nesumnjivo ubuduće mnogo više koristiti razoran udarac srpskog igrača sredine terena, koji ima tek 22 godine i pred kojim je svetla budućnost.

► Pali su Poljaci, pali su i Rusi – Dekijeva Zvezda neumoljiva i na pripremama /video/

► Jović: Čuo sam da se Filip smeje više nego ranije

► Srbi se pitali za sve u meču Serije A /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala