„Novak nije napravio skandal, insistirali su da igramo ovde“

© AP Photo / Seth WenigPablo Karenjo Busta i Novak Đoković
Pablo Karenjo Busta i Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pablo Karenjo Busta je indirektno bio učesnik incidenta na Ju-es openu posle kog je Novak Đoković dobio diskvalifikaciju, nije hteo da stane u odbranu srpskog tenisera, ali je posle nedavnih događaja promenio stav.

Španski teniser je „prvi“ u prethodnoj godini odneo pobedu u duelu sa Đokovićem, odlukom sudija pošto je Srbin slučajno pogodio lopticom linijsku sudiju.

Karenjo Busta je sve ispratio bez reči i prihvatio nezasluženu pobedu, ali je ovoga puta prepoznao momenat da stane na stranu najboljeg igrača sveta, koji se našao pod velikim pritiskom javnosti.

Novak je, naime, sugerisao vlastima Australije i organizatorima Australijan opena da bi igračima u karantinu trebalo omogućiti bolje uslove, međutim to nije naišlo na razumevanje, već na osude i negodovanja.

„Đoković je pokušao da uradi nešto i da pomogne igračima koji nemaju težinu kao on. Dobijao je informacije od igrača i potom je uputio predloge. To je bilo potpuno razumljivo, ne vidim nikakav skandal u tome“, rekao je Karenjo Busta.

Španac je potom „pogodio u metu“.

„Možda je poruku koju je Novak poslao trebalo da uputi neko iz ATP, ta organizacija bi trebalo da nas predstavlja i da stane uz nas u ovim situacijama“.

Novaku je zamerano i to što nije uzeo u obzir stanje u Australiji i činjenicu da zbog virusa korona tamo i dalje postoje restrikcije.

„Mislim da to nije naš problem. Došli smo ovde jer su iz Australije insistirali da se ovaj turnir odigra, naš minimum je da tražimo uslove koji bi omogućili da uradimo svoj posao na najbolji mogući način“, zaključio je Karenjo Busta.

► Troicki iz strogog karantina direktno na turnir

► Srpska serenada za Novaka /video/

► Raonićev karantin uz sećanje na ćevape iz Kanade

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala